article
Mleko kokosowe – właściwości, przeciwwskazania, zastosowanie
Mleko kokosowe, czy raczej mleczko kokosowe, od razu kojarzy się...
Jak wzmocnić odporność? Miód a budowanie odporności
Układ odpornościowy pełni bardzo ważną rolę w profilaktyce chorób zakaźnych....
Kiszone pomidory – właściwości i zastosowanie. Jak zrobić kiszone pomidory?
Kiszenie to jedna z najstarszych metod przechowywania żywności. Jej zalety...
Suplementy dla cukrzyków: morwa biała, aronia, kurkuma, cynamon i kwas liponowy
Cukrzyca jest chorobą przewlekłą, która może rozwijać się latami, nie...
Mleczko pszczele – na żołądek i dwunastnicę, dawkowanie, cena
Apiterapia to nauka zajmująca się leczeniem ludzi za pomocą produktów...
Glifosat – działanie i szkodliwość
Wraz z rozwojem wielu państw znakomicie wzbogacał się rynek spożywczy....
Wegański majonez – skład. Jak zrobić wegański majonez?
Zrezygnowanie z produktów zwierzęcych, takich jak jaja czy mleko wydaje...
Bylica boże drzewko – właściwości i zastosowanie. Bylica boże drzewko na włosy
Bylica boże drzewko uważana była wśród Słowian za „ziele kościelne”...
Co to jest pankreatyna? Działanie pankreatyny
Problem dysfunkcji trzustki jest często łączony w pierwszej kolejności z...
Zespoły złego wchłaniania – objawy, przyczyny, leczenie, żywienie
Z definicji Światowej Organizacji Zdrowia wynika, że zespoły złego wchłaniania...