article
Arbuz – idealny owoc na upalne dni
Latem pamiętaj o piciu wody, która ochroni Cię przed odwodnieniem.…
Kadm – źródła w żywności, szkodliwe działanie na organizm człowieka, zatrucie
Podobnie jak rtęć, kadm nie pełni w organizmie żadnej funkcji…
Największa wada krótkotrwałych głodówek
Ostatnio popularyzowane są wszelkiego rodzaju diety oczyszczające i odchudzające o…
Diagnostyka celiakii – wymagane badania
Jakie badania powinno się wykonać w celu potwierdzenia choroby?
7 powodów, dla których warto jeść orzechy brazylijskie
Dzisiaj w sklepach spożywczych i ze zdrową żywnością dostępny jest…
Tego lata nie przegap sezonu na czereśnie!
Te małe, czerwone i niezwykle smaczne owoce posiadają potężną dawkę…
Rtęć i metylortęć – źródła w żywności, zagrożenia dla organizmu
Rtęć i metylortęć nie pełnią w organizmie ludzkim żadnej roli,…
Sól himalajska – czy sól może być zdrowa?
Sól często nazywana jest białą śmiercią. Jej nadmiar może powodować…
Płatki drożdżowe – skład, właściwości i zastosowanie
Płatki drożdżowe zapewniają odpowiednią równowagę mikroflory bakteryjnej jelita cienkiego i…