article
Rozwiązanie zagadki popularności jarmużu tkwi w jego składzie!
Jarmuż jest ceniony za swój ostry i goryczkowaty smak. Nadaje…
Różnice pomiędzy yerba mate a kawą. Co lepsze na pobudzenie?
Czym się różni yerba mate od kawy? W końcu oba…
Jelita – budowa, funkcje, najczęstsze problemy, leczenie
Dowiedz się jak zadbać o swoje jelita.
Dieta Swanka i tradycje Dalekiego Wschodu w kontekście stwardnienia rozsianego
Obecnie nie istnieje określona i potwierdzona badaniami dieta wspomagająca leczenie…
Jedzenie na dalekie i bliskie podróże
Dni stają się coraz cieplejsze, dlatego coraz chętniej wyjeżdżamy zarówno…
Formaldehyd – zastosowanie, źródła w żywności oraz szkodliwość
Formaldehyd jest związkiem, który wykazuje liczne negatywne skutki dla organizmu,…
Ser topiony – jego skład Was zaskoczy
Serki topione to popularne smarowidła do chleba. Dziś w sklepach…
Nowalijki – uprawa, nawożenie, przechowywanie i bezpieczeństwo spożywania
Warto jednak zastanowić się czy nowalijki – bo tak mówimy…
Menopauza a tycie – dieta, zioła i aktywność fizyczna zapobiegająca skutkom przekwitania
Badania potwierdzają, że okres menopauzy sprzyja gromadzeniu się tkanki tłuszczowej.…
Miód manuka łagodzi objawy aż 8 chorób!
Na rynku obecnych jest wiele rodzajów miodów. Ostatnio dużą popularnością…