article
Zaburzenia odżywiania w ujęciu systemowym
Zaburzenie, psychopatologię czy problemy jednego z jej członków wyjaśnia się…
Poznaj sproszkowaną, zieloną herbatę i jej wpływ na zdrowie!
Zdrowotne właściwości zielonej herbaty są już wszystkim dobrze znane. Matcha…
Lekki obiad na upał, czyli najlepsza dieta na lato
Pozostaje pytanie – co jeść, gdy temperatury na zewnątrz skutecznie…
Lecznicze właściwości mlecznego napoju
Kumys jest napojem tradycyjnie przygotowanym na bazie sfermentowanego mleka klaczy…
Pasty wegetariańskie – dla kogo, zalety, przepis
Szybkie w przygotowaniu, smaczne i łączące różnorodne składniki, których kombinacje…
Koji – właściwości, otrzymywanie i zastosowanie sfermentowanego ryżu
Kiszony ryż zostaje dzięki temu doceniony zarówno przez fanów kuchennych…
Algi – najlepsze źródło “zielonej krwi”
“Zielona krew” to nic innego jak cenny dla organizmu chlorofil.…
Skaza białkowa – objawy i dieta przy alergii pokarmowej na białko
Najpopularniejszym białkiem mleka krowiego charakteryzującego się alergennością jest kazeina. Uczulać…
Sukraloza – słodzik, którego lepiej nie mieć w organizmie
Wyścig producentów żywności, chcących stworzyć produkt idealny, czyli smaczny i…
W przygotowaniu na lato spraw sobie naturalny krem do opalania!
Czy wiedzieliście, że niektóre produkty mają właściwości chroniące nas przed…