article
Koji – właściwości, otrzymywanie i zastosowanie sfermentowanego ryżu
Kiszony ryż zostaje dzięki temu doceniony zarówno przez fanów kuchennych…
Algi – najlepsze źródło “zielonej krwi”
“Zielona krew” to nic innego jak cenny dla organizmu chlorofil.…
Skaza białkowa – objawy i dieta przy alergii pokarmowej na białko
Najpopularniejszym białkiem mleka krowiego charakteryzującego się alergennością jest kazeina. Uczulać…
Sukraloza – słodzik, którego lepiej nie mieć w organizmie
Wyścig producentów żywności, chcących stworzyć produkt idealny, czyli smaczny i…
W przygotowaniu na lato spraw sobie naturalny krem do opalania!
Czy wiedzieliście, że niektóre produkty mają właściwości chroniące nas przed…
Roślina niezawodna w regeneracji wątroby!
Roślina, której nie może zabraknąć w apteczce osób cierpiących z…
Achalazja – objawy, przyczyny, rozpoznanie, leczenie i dieta przy przewężeniu przełyku
Achalazja to rzadka, uciążliwa choroba występująca z częstotliwością 1/100 000.…
Kwas chlebowy lepszy na upalne dni od napojów gazowanych
Latem chcemy szybko i skutecznie gasić pragnienie, które doskwiera nam…
Do kolacji lampka czerwonego wina bądź jabłkowego cydru!
Oczywiście nie polecamy regularnie pić alkoholu, a jak już to…
Unikaj produktów zawierających aspartam!
Produkty „zero”, „light” swoją niską kaloryczność zawdzięczają głównie zamiennikom cukru.…