article
Jedzenie na dalekie i bliskie podróże
Dni stają się coraz cieplejsze, dlatego coraz chętniej wyjeżdżamy zarówno…
Formaldehyd – zastosowanie, źródła w żywności oraz szkodliwość
Formaldehyd jest związkiem, który wykazuje liczne negatywne skutki dla organizmu,…
Ser topiony – jego skład Was zaskoczy
Serki topione to popularne smarowidła do chleba. Dziś w sklepach…
Nowalijki – uprawa, nawożenie, przechowywanie i bezpieczeństwo spożywania
Warto jednak zastanowić się czy nowalijki – bo tak mówimy…
Menopauza a tycie – dieta, zioła i aktywność fizyczna zapobiegająca skutkom przekwitania
Badania potwierdzają, że okres menopauzy sprzyja gromadzeniu się tkanki tłuszczowej.…
Miód manuka łagodzi objawy aż 8 chorób!
Na rynku obecnych jest wiele rodzajów miodów. Ostatnio dużą popularnością…
Właściwości i zastosowanie zamienników tradycyjnego ziemniaka
W miarę rozwoju gospodarki rolno-spożywczej do Polski zaczęły napływać różne…
Dieta bezglutenowa dla dzieci – jadłospis
Dieta bezglutenowa uważana jest za wyzwanie w dzisiejszych czasach. Dodatkowo…
Cynk – niezbędny mikroelement. Zobacz za co jest odpowiedzialny!
Choć cynk występuje w organizmie ludzkim w śladowych ilościach, jego…
5 informacji, które warto przeczytać na etykiecie produktu
Jak z pewnością już wiecie, zdrowy styl życia zaczyna się…