Erytrol – właściwości, szkodliwość, cena. Co wybrać erytrol czy ksylitol? Gonitwa za odnalezieniem alternatywy dla cukru doprowadziła do rozpowszechnienia wielu… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Czy ksylitol jest rakotwórczy? Szkodliwość ksylitolu Cała prawda na temat ksylitolu i jego szkodliwości. Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Korzeń lukrecji – działanie. Herbata z lukrecji Lukrecja – właściwości, przepis na herbatę. Czym się różni lukrecja… Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Syrop daktylowy – właściwości. Czy syrop daktylowy jest zdrowy? Syrop daktylowy w ostatnich czasach zyskał na popularności dzięki rozpowszechnieniu… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Cukier trzcinowy – właściwości, zalety. Cukier trzcinowy a brązowy. Czy cukier trzcinowy jest zdrowy? Cukier znaleźć możemy wszędzie. Nie tylko jest to ten, którym… Marzena Kasprzak ponad miesiąc temu Więcej
Fruktoza – co to jest, metabolizm fruktozy, fruktozemia. Dieta przy nietolerancji fruktozy Rosnące wciąż zainteresowanie tematyką żywienia zdaje się być przyczyną kreowania… dietetyk kliniczny Tomasz Chudziński ponad miesiąc temu Więcej
Syrop klonowy – skład, właściwości, zastosowanie. Czy syrop klonowy jest zdrowy? Syrop klonowy nazywany kanadyjskim płynnym złotem w Polsce nie jest… Patrycja Nawojowska ponad miesiąc temu Więcej
Skład i właściwości cukru waniliowego. Jak zrobić cukier waniliowy? Cukier waniliowy to dziś produkt rzadko spotykany, praktycznie zupełnie wyparty… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Niebezpieczne dla zdrowia składniki napojów gazowanych Powszechnie wiadomo, że słodkie napoje gazowane wywierają tylko negatywny wpływ… Sabina Bachleda-Szeliga ponad miesiąc temu Więcej
Syrop z agawy – słodki sposób na odchudzanie Syrop kojarzy się z czymś bardzo słodkim i raczej niesprzyjającym… Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu Więcej