Cukier biały kontra brązowy. Zobaczmy, który jest zdrowszy i ma bogatszy skład Cukier biały czy brązowy, trzcinowy, a może buraczany, rafinowany lub… Magdalena Wilk ponad miesiąc temu Więcej
Fruktoza. Właściwości, indeks glikemiczny, kalorie i występowanie Spożywać czy unikać? W końcu to cukier prosty, który łatwo… Aneta Pietrzak ponad miesiąc temu Więcej
Miód nawłociowy (z nawłoci) – właściwości i zastosowanie Mało popularny, a bardzo zdrowy. Miód z powszechnie nazywanej mimozą… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Cukier kokosowy. Poznajmy jego właściwości Cukier o ciekawym smaku i bogatym składzie. Stanowi zdrowszą wersję… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Miód wielokwiatowy – właściwości i zastosowanie Miód znajduje zastosowanie nie tylko w kuchni. Jego właściwości z… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Stewia i aspartam stosowane na co dzień wpływają na nasze zdrowie – sprawdź ich właściwości Co powinniśmy wiedzieć o znanych nam słodzikach? Czy zła opinia… Emilia Muchowska ponad miesiąc temu Więcej
Syrop glukozowo-fruktozowy – popularny zamiennik cukru groźny dla naszego zdrowia! Wodny roztwór cukrów prostych - glukozy i fruktozy, wcześniej oczyszczony… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Miód, cukier trzcinowy czy fruktoza? Jakie słodycze dla cukrzyka? Cukrzyca to choroba metaboliczna, w której bardzo ważne jest ograniczenie… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Miód spadziowy – jak i z czego powstaje, właściwości i zastosowanie Czy wiesz skąd bierze się przekonanie w społeczeństwie, że miód… Marta Florczak ponad miesiąc temu Więcej
Miód akacjowy – właściwości i wartości odżywcze Miód akacjowy znany jest głównie ze swojej rozkosznej słodyczy oraz… Zofia Mikoś ponad miesiąc temu Więcej