Cukier inwertowany – co to jest? Czy cukier inwertowany jest szkodliwy? Rynek spożywczy cały czas wzbogaca swój asortyment m.in. o produkty... Agnieszka Bernatowicz, dietetyk ponad miesiąc temu Więcej
Syrop z pędów sosny. Jak zrobić syrop z pędów sosny? Syrop sosnowy jest bardzo łatwo dostępnym środkiem na kaszel. Oprócz... Paulina Żukowska ponad miesiąc temu Więcej
Splenda – co to jest? Sztuczne dodatki do żywności zawsze budzą kontrowersje i niepokój wśród... Paulina Żukowska ponad miesiąc temu Więcej
Rodzaje cukru. Skutki uboczne nadmiaru cukru w diecie Cukier, podobnie jak wiele innych produktów spożywczych, wzbudza niemałe kontrowersje.... Paulina Żurek ponad miesiąc temu Więcej
Co to jest sorbitol? Właściwości i zastosowanie sorbitolu Gruszki, truskawki, maliny i jabłka to tylko niektóre owoce zawierające... Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Melasa – karobowa, trzcinowa, buraczana. Właściwości melasy Melasa, czyli produkt uboczny produkcji cukru, przypomina miód – ma... Jakub Wiącek ponad miesiąc temu Więcej
Czym jest cukier muscovado i czym różni się od zwykłego cukru? Wraz z rozwojem cywilizacyjnym do naszego kraju zaczęły napływać nowe… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Jak zrobić syrop klonowy? Indeks glikemiczny, kalorie, cena. Gdzie kupić syrop klonowy? W obecnych czasach coraz więcej osób uzależnionych jest od smaku… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Maltitol – właściwości słodziku i szkodliwość Postęp technologii żywności pozwala cieszyć się słodkim smakiem niemal bez… Jakub Wiącek ponad miesiąc temu Więcej
Syrop z agawy – właściwości, cena, indeks glikemiczny. Czym zastąpić syrop z agawy? Czym jest przypominający miód syrop z agawy? Jakie ma właściwości… Jakub Wiącek ponad miesiąc temu Więcej