Erytrol – występowanie, otrzymywanie, właściwości i zastosowanie Lepsza alternatywa dla cukru, czy szkodliwy dla zdrowia słodzik? Poznajcie… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Biała śmierć – wyeliminuj zagrożenie Wszystko o substancji, która wciąga, nęci, uzależnia od siebie i… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Popularne zamienniki cukru i tłuszczu, czyli co kryją w sobie produkty typu light Żywność typu „light” w ostatnim czasie stała się bardzo popularna,… Agnieszka Czapla ponad miesiąc temu Więcej
Cukier biały kontra brązowy. Zobaczmy, który jest zdrowszy i ma bogatszy skład Cukier biały czy brązowy, trzcinowy, a może buraczany, rafinowany lub… Magdalena Wilk ponad miesiąc temu Więcej
Miód nawłociowy (z nawłoci) – właściwości i zastosowanie Mało popularny, a bardzo zdrowy. Miód z powszechnie nazywanej mimozą… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Cukier kokosowy. Poznajmy jego właściwości Cukier o ciekawym smaku i bogatym składzie. Stanowi zdrowszą wersję… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Miód wielokwiatowy – właściwości i zastosowanie Miód znajduje zastosowanie nie tylko w kuchni. Jego właściwości z… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Stewia i aspartam stosowane na co dzień wpływają na nasze zdrowie – sprawdź ich właściwości Co powinniśmy wiedzieć o znanych nam słodzikach? Czy zła opinia… Emilia Muchowska ponad miesiąc temu Więcej
Syrop glukozowo-fruktozowy – popularny zamiennik cukru groźny dla naszego zdrowia! Wodny roztwór cukrów prostych - glukozy i fruktozy, wcześniej oczyszczony… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Miód spadziowy – jak i z czego powstaje, właściwości i zastosowanie Czy wiesz skąd bierze się przekonanie w społeczeństwie, że miód… Marta Florczak ponad miesiąc temu Więcej