Zdrowie
Przetwory, syrop i herbata z rokitnika. Gdzie kupić rokitnik?
Rokitnik to cenny owoc, który jest źródłem wielu witamin i...
Co to są żywe kultury bakterii i jak działają?
Przygotowywana tradycyjnymi sposobami kiszona kapusta i ogórki, a także jogurt...
Co to jest betaina? Działanie i efekty betainy
Betainy, czyli naturalne pochodne aminokwasu glicyny, to związki, które odkryto...
Działanie cytruliny. Gdzie występuje cytrulina?
Organizm ludzki można porównać do skomplikowanego urządzenia gdzie każdy, najdrobniejszy...
Triphala – działanie i dawkowanie. Sok triphala
Triphala jest ziołową mieszanką trzech owoców. Pochodzi z Indii, gdzie...
Właściwości złotego lnu. Czym różni się złoty len od brązowego?
W ostatnich czasach diametralnie wzrasta odsetek osób dotkniętych otyłością. Przypadłość...
Cykoria podróżnik – właściwości lecznicze. Cykoria podróżnik a odchudzanie
Właściwości lecznicze cykorii podróżnika znane były już w starożytnym Egipcie....
Jak zrobić kleik ryżowy? Sposób na zatrucie pokarmowe
Kleik ryżowy to nic innego jak rodzaj papki przygotowanej z...
Mikroflora jelitowa – jak ją odbudować? Produkty wpływające na mikroflorę jelitową
Na co dzień łatwo zapomnieć o tym, że nasze jelita...
Co na odporność dla dzieci? Dieta a budowanie odporności
Układ odpornościowy małego dziecka jest niedojrzały, stąd często nawracające infekcje...