Zdrowie
Woda oligoceńska – skład i właściwości. Woda oligoceńska do picia
Woda oligoceńska to zamiennik wody kranowej. Może być źródłem zaopatrzenia...
Nadmanganian potasu – działanie, zastosowanie, szkodliwość
Nadmanganian potasu jest substancją chemiczną znaną medycynie od wielu lat....
Co to jest lanolina? Zastosowanie lanoliny
Obecnie zasypywani jesteśmy masą sztucznych dodatków czy preparatów, które zatykają...
Właściwości lecznicze Dyptamu jesionolistnego
Fitoterapia jest to leczenie chorób za pomocą ziół i substancji...
Kruszyna pospolita – właściwości lecznicze, zastosowanie. Kora kruszyny na odchudzanie
Kruszyna pospolita jest pospolitym krzewem uznawanym za chwast. Owoce, liście,...
Co to jest chinina? Zastosowanie chininy w medycynie
Wśród licznych związków aktywnych pochodzenia roślinnego to chinina stała się...
Co to jest syrop glukozowy? Właściwości i szkodliwość syropu glukozowego
Wzrastająca liczba ludzi na całym świecie zmagających się z nadwagą...
Astma – objawy, przyczyny, leczenie. Domowe sposoby na astmę
Astma oskrzelowa, nazywana także dychawicą oskrzelową, według klasyfikacji ICD-10 (International...
Saponiny – w żywności i kosmetyce. Działanie saponin
Saponiny są naturalnymi substancjami pochodzenia roślinnego, które wykazują szerokie spektrum...
Sucha skóra – objawy, przyczyny. Domowe sposoby na suchą skórę
Suchość skóry to wynik niedostatecznego nawodnienia organizmu lub też upośledzenia...