Zdrowie
Trójglicerydy – za wysokie, za niskie, norma. Jak obniżyć poziom trójglicerydów?
Zespołem metabolicznym określa się zbiór wielu czynników, które zwiększają ryzyko...
Co to jest retinopatia cukrzycowa? Objawy retinopatii cukrzycowej
Cukrzyca zarówno typu 1, jak i 2 stanowi poważny problem...
Niedoczynność tarczycy a zaparcia. Jak sobie radzić z zaparciami?
Niedoczynność jest często występującym schorzeniem, w którym dochodzi do niedoboru...
Fasolamina – działanie i skutki uboczne
Fasolamina jest związkiem chemicznym biologicznie czynnym, który występuje w białej...
Żółtaczka pokarmowa – objawy i dieta
Naukowcy alarmują, że żółtaczka pokarmowa zwana inaczej wirusowym zapaleniem wątroby...
Mumio – właściwości, skład, przeciwwskazania. Mumio na oczyszczanie
Czarna substancja, zwana mumio, stosowana była od tysięcy lat, zanim...
Bluszczyk kurdybanek – właściwości, zastosowanie. Gdzie kupić bluszczyk kurdybanek?
Bluszczyk kurdybanek to roślina bardzo dobrze znana naszym babciom czy...
Ziele angielskie – właściwości lecznicze, zastosowanie. Syrop z ziela angielskiego
W sklepach jest duży wybór przeróżnych przypraw, które oprócz aromatu...
Syrop z mięty – właściwości i zastosowanie. Jak zrobić syrop z mięty?
Mięta pieprzowa jest rośliną leczniczą (Mentha piperita), a dokładniej jej...
Nalewka malinowa – właściwości, na przeziębienie. Jak zrobić nalewkę malinową?
Obecnie Polska jest największym producentem maliny właściwej w Europie oraz...