article
Mąka jaglana – właściwości, przepisy. Jak zrobić mąkę jaglaną?
Kasza jaglana, nazywana królową kasz, zyskuje coraz większą popularność. Jednym…
Orzeszki ziemne – właściwości, uprawa. Czy orzeszki ziemne są zdrowe?
Każdego roku na świecie produkowane są miliony ton orzeszków ziemnych.…
Niedobór witaminy D – objawy, skutki
Gdzie można znaleźć witaminę D? Czym grozi jej niedobór?
Niedobór witaminy B – objawy. W jakich produktach jest witamina B?
Czym objawia się niedobór witamin z gr. B? Jak zapobiec…
Cukrzyca ciążowa – rozpoznanie, zagrożenia. Stan przedcukrzycowy w ciąży
Zmiany metabolizmu węglowodanów, jak również zaburzenia procesów adaptacyjnych w organizmie przyszłej…
Czkawka – przyczyny. Jak pozbyć się czkawki?
Jednym z najbardziej uciążliwych objawów dotyczących organizmu człowieka jest czkawka.…
Kwasica metaboliczna – objawy, leczenie, dieta. Jak odkwasić organizm?
Organizm człowieka w blisko 60% składa się z wody, w…
Jedno i wielonienasycone kwasy tłuszczowe – rola i źródła
Zgodnie z zaleceniami tzw. „zdrowej diety”, każdego dnia 30% spożytej...
Autoimmunologiczne zapalenie wątroby – objawy i dieta
W chorobach autoimmunologicznych główną rolę odgrywają dwa zjawiska równocześnie występujące…
Czystek – przeciwwskazania i skutki uboczne. Czystek w ciąży i przy karmieniu
Czystek to krzew o białych, czerwonych lub różowych kwiatach, pochodzący…