article
Produkty bogate w błonnik. Błonnik w tabletkach. Skutki nadmiaru błonnika
Błonnik pokarmowy nazywany jest inaczej włóknem pokarmowym. Należy do węglowodanów…
Właściwości lecznicze czystka. Czystek na odchudzanie, boreliozę, trądzik, pasożyty
Ziele czystka możemy spotkać najczęściej na Wyspach Kanaryjskich, we Włoszech,...
Kasza manna dla dzieci i niemowląt. Kasza manna na śniadanie, na deser
Fit przepisy z kaszy manny, jak wprowadzić kaszę manną do…
Owoce dzikiej róży – właściwości, suszenie. Co można zrobić z owoców dzikiej róży?
W ostatnim okresie możemy zaobserwować wzrost zainteresowania roślinami takimi jak:...
Kalafior – odmiany, właściwości, indeks glikemiczny, przepisy. Czy można jeść surowy kalafior?
Czy można jeść surowy kalafior, jego właściwości. Przepis na fit…
Zasadowica metaboliczna – objawy, leczenie
Co to jest zasadowica metaboliczna? Czym grozi? Jak ją leczyć?
Warzywa krzyżowe – rodzaje. Warzywa krzyżowe a niedoczynność tarczycy
Dookoła można usłyszeć czy zobaczyć szyldy reklamujące hasło: „dziennie należy…
Glikemia – na czczo, po posiłku. Glikemia przygodna
Glikemia jest jednym z podstawowych parametrów, które oznaczane są zazwyczaj...
Rozszerzanie diety niemowlaka – karmionego piersią, karmionego sztucznie. Przepisy
Rozszerzanie diety niemowlaka jest procesem niezwykle istotnym w prawidłowym rozwoju...
Krewetki – rodzaje, właściwości. Jak przyrządzić i z czym podawać krewetki?
Wraz z rozwojem cywilizacyjnym oraz coraz częstszymi podróżami poza granice...