article
Kolka niemowlęca – objawy. Sposoby na kolkę u niemowlaka
Jedną z częstszych przyczyn wizyt u lekarza rodzinnego lub pediatry...
Mąka amarantusowa – właściwości, przepisy
Mąka amarantusowa jest alternatywą dla osób na diecie bezglutenowej, jednak…
Dieta wysokokaloryczna – dla kogo? Jadłospis i produkty wysokokaloryczne
Spadek wskaźnika BMI poniżej wartości 18,5 kg/m2 świadczy o wychudzeniu…
Mąka gryczana – właściwości, indeks glikemiczny, przepisy. Czy mąka gryczana posiada gluten?
Kasza gryczana to produkt doskonale znany każdemu z nas, który…
Zatrucie pokarmowe – objawy, leczenie. Co jeść w czasie i po zatruciu pokarmowym?
Zatrucie pokarmowe to schorzenie powszechne, szczególnie wśród małych dzieci i…
Suszona żurawina – właściwości, kalorie, cena. Jak suszyć żurawinę?
Suszona żurawina jest powszechnie dostępna na sklepowych półkach, jednak nadal…
Erytrol – właściwości, szkodliwość, cena. Co wybrać erytrol czy ksylitol?
Gonitwa za odnalezieniem alternatywy dla cukru doprowadziła do rozpowszechnienia wielu…
Azotyn sodu w żywności – szkodliwość
W większości składów produktów mięsnych konserwowanych czy wędzonych możemy znaleźć…
Fosfor – nadmiar i niedobór. Produkty bogate w fosfor
Czy fosfor rzeczywiście jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu? Jakie…
Mleko w proszku – skład, przepisy. Mleko w proszku dla dzieci
Mleko w proszku to mleko krowie pozbawione wody w procesie…