article
Kasza manna – odmiany, indeks glikemiczny, przepisy. Czy kasza manna tuczy?
Różne odmiany kasz, ze względu na swoją dostępność, od lat…
Grejpfrut zielony, czerwony, biały – przeciwwskazania. Kiedy jeść grejpfruta rano czy wieczorem?
Grejpfruty to interesujące owoce, gdyż w smaku są bardziej goryczkowe…
Niedożywienie – objawy, skutki. Niedożywienie dzieci
Obecnie jednym największych problemów żywieniowych w krajach rozwiniętych jest zbyt…
Dieta cukrzycowa w ciąży – co jeść. Jadłospis
Cukrzyca ciążowa jest jedną z jednostek chorobowych występujących w ciąży,…
Niedobór witaminy E i jej przedawkowanie. W jakich produktach jest witamina E?
Do najskuteczniejszych przeciwutleniaczy, hamujących starzenie się komórek, należy witamina E.…
Glicerol – właściwości i zastosowanie. Czy glicerol jest szkodliwy?
Glicerol (gliceryna), znany również pod nazwą E422, stanowi składnik o…
Kolka niemowlęca – objawy. Sposoby na kolkę u niemowlaka
Jedną z częstszych przyczyn wizyt u lekarza rodzinnego lub pediatry...
Mąka amarantusowa – właściwości, przepisy
Mąka amarantusowa jest alternatywą dla osób na diecie bezglutenowej, jednak…
Dieta wysokokaloryczna – dla kogo? Jadłospis i produkty wysokokaloryczne
Spadek wskaźnika BMI poniżej wartości 18,5 kg/m2 świadczy o wychudzeniu…
Mąka gryczana – właściwości, indeks glikemiczny, przepisy. Czy mąka gryczana posiada gluten?
Kasza gryczana to produkt doskonale znany każdemu z nas, który…