article
Erytrol – właściwości, szkodliwość, cena. Co wybrać erytrol czy ksylitol?
Gonitwa za odnalezieniem alternatywy dla cukru doprowadziła do rozpowszechnienia wielu…
Azotyn sodu w żywności – szkodliwość
W większości składów produktów mięsnych konserwowanych czy wędzonych możemy znaleźć…
Fosfor – nadmiar i niedobór. Produkty bogate w fosfor
Czy fosfor rzeczywiście jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu? Jakie…
Mleko w proszku – skład, przepisy. Mleko w proszku dla dzieci
Mleko w proszku to mleko krowie pozbawione wody w procesie…
Dieta zasadowa – przepisy. Co to jest pH?
Na przestrzeni ostatnich lat tematyka zakwaszenia organizmu budzi ogromne zainteresowanie…
Woda źródlana czy mineralna? Woda źródlana dla niemowląt
Różnica między wodą źródlaną a mineralną. Jaką wodę wybrać? Najlepsza…
Podstawowa, ponadpodstawowa, całkowita przemiana materii. Jak poprawić przemianę materii?
Metabolizm to wszystkie procesy w organizmie, dzięki którym jedzenie jest…
Kalarepa – właściwości, witaminy i indeks glikemiczny. Jak jeść kalarepę?
Kalarepa – czy warto ją spożywać? Jak jeść kalarepę? Indeks…
Kasza gryczana – niepalona czy prażona? Właściwości kaszy gryczanej i przepisy
Kasza gryczana ponownie wraca do łask wszystkich, którzy dbają o…
Niedrożność jelit – objawy. Dieta przy niedrożności jelit
Niedrożności jelit towarzyszą bóle brzucha, nudności i wymioty. Przyczyn powstania…