article
Dieta zasadowa – przepisy. Co to jest pH?
Na przestrzeni ostatnich lat tematyka zakwaszenia organizmu budzi ogromne zainteresowanie…
Woda źródlana czy mineralna? Woda źródlana dla niemowląt
Różnica między wodą źródlaną a mineralną. Jaką wodę wybrać? Najlepsza…
Podstawowa, ponadpodstawowa, całkowita przemiana materii. Jak poprawić przemianę materii?
Metabolizm to wszystkie procesy w organizmie, dzięki którym jedzenie jest…
Kalarepa – właściwości, witaminy i indeks glikemiczny. Jak jeść kalarepę?
Kalarepa – czy warto ją spożywać? Jak jeść kalarepę? Indeks…
Kasza gryczana – niepalona czy prażona? Właściwości kaszy gryczanej i przepisy
Kasza gryczana ponownie wraca do łask wszystkich, którzy dbają o…
Niedrożność jelit – objawy. Dieta przy niedrożności jelit
Niedrożności jelit towarzyszą bóle brzucha, nudności i wymioty. Przyczyn powstania…
Olejek z mięty pieprzowej – właściwości, zastosowanie. Gdzie kupić olejek miętowy?
Smak i zapach mięty ma swoich wielbicieli. Roślina mięty pieprzowej…
Suszone jabłka – właściwości. Jak suszyć jabłka. Przepis na chipsy jabłkowe
Jak suszyć jabłka i zrobić z nich chipsy? Właściwości suszonych…
Brak apetytu u dziecka – przyczyny. Co na apetyt dla dziecka?
Choroby układu pokarmowego często pojawiają się w wieku niemowlęcym oraz…
Puryny – co to jest, źródła. Produkty ubogie w puryny
Dna moczanowa należy do jednych z najczęściej występujących zaburzeń w…