article
Kolka jelitowa – objawy, w ciąży. Ile trwa kolka jelitowa?
Kolką jelitową określa się ostry ból zlokalizowany w okolicy brzucha,...
Liofilizacja – żywność i owoce liofilizowane
Liofilizowana żywność zaczęła wchodzić coraz śmielej do przemysłu spożywczego ciesząc…
Flawony, izoflawony, antocyjany – cenne substancje dla naszego zdrowia
Powszechnie znane zmiatacze wolnych rodników – antyoksydanty, pełnią wiele ważnych…
Zioła prowansalskie – skład, właściwości. Do czego użyć ziół prowansalskich?
Skład ziół prowansalskich i ich właściwości. Do jakich potraw warto…
Mąka jaglana – właściwości, przepisy. Jak zrobić mąkę jaglaną?
Kasza jaglana, nazywana królową kasz, zyskuje coraz większą popularność. Jednym…
Orzeszki ziemne – właściwości, uprawa. Czy orzeszki ziemne są zdrowe?
Każdego roku na świecie produkowane są miliony ton orzeszków ziemnych.…
Niedobór witaminy D – objawy, skutki
Gdzie można znaleźć witaminę D? Czym grozi jej niedobór?
Niedobór witaminy B – objawy. W jakich produktach jest witamina B?
Czym objawia się niedobór witamin z gr. B? Jak zapobiec…
Cukrzyca ciążowa – rozpoznanie, zagrożenia. Stan przedcukrzycowy w ciąży
Zmiany metabolizmu węglowodanów, jak również zaburzenia procesów adaptacyjnych w organizmie przyszłej…
Czkawka – przyczyny. Jak pozbyć się czkawki?
Jednym z najbardziej uciążliwych objawów dotyczących organizmu człowieka jest czkawka.…