article
Niedobór sodu – objawy. Jak uzupełnić niedobór sodu w organizmie?
Sód jest składnikiem obecnym praktycznie w każdy produkcie przetworzonym, poprzez…
NNKT – co to jest, źródła, skutki niedoboru
Większość spożywanych przez nas tłuszczów różni się między sobą wartością…
Zespół krótkiego jelita – zalecenie dietetyczne
Gdy funkcje jelitowe są zaburzone, proces trawienia i wchłaniania nie...
Niedobór wapnia – objawy, objawy skórne, skutki
Wapń jest niezbędnym składnikiem do prawidłowego funkcjonowania układu kostnego oraz…
Kolka jelitowa – objawy, w ciąży. Ile trwa kolka jelitowa?
Kolką jelitową określa się ostry ból zlokalizowany w okolicy brzucha,...
Liofilizacja – żywność i owoce liofilizowane
Liofilizowana żywność zaczęła wchodzić coraz śmielej do przemysłu spożywczego ciesząc…
Flawony, izoflawony, antocyjany – cenne substancje dla naszego zdrowia
Powszechnie znane zmiatacze wolnych rodników – antyoksydanty, pełnią wiele ważnych…
Zioła prowansalskie – skład, właściwości. Do czego użyć ziół prowansalskich?
Skład ziół prowansalskich i ich właściwości. Do jakich potraw warto…
Mąka jaglana – właściwości, przepisy. Jak zrobić mąkę jaglaną?
Kasza jaglana, nazywana królową kasz, zyskuje coraz większą popularność. Jednym…
Orzeszki ziemne – właściwości, uprawa. Czy orzeszki ziemne są zdrowe?
Każdego roku na świecie produkowane są miliony ton orzeszków ziemnych.…