article
Co to jest glicyna? Właściwości glicyny
Glicyna jest najprostszym aminokwasem o najniższej masie cząsteczkowej. Jakie są…
Dieta rotacyjna – zasady, przykładowy jadłospis
Trudno zliczyć systemy żywieniowe, które powstały do tej pory, jednocześnie…
Co to jest ketoza? Efekty diety ketogenicznej
Osoby borykające się z nadmierną masą ciała lub otyłością często…
Kiełki rzodkiewki – właściwości. Jak wyhodować kiełki rzodkiewki?
Kiełki rzodkiewki są nie tylko wspaniałym dodatkiem do kanapki, ale…
Kiełki fasoli mung – właściwości i przepisy
Zdrowa dieta jest jednym z kluczowych elementów dobrego samopoczucia. Prawidłowo…
Mleko owcze – właściwości. Czy mleko owcze zawiera laktozę?
Obecnie na rynku mamy do dyspozycji nie tylko mleko krowie,…
Co to są katechiny i gdzie można je znaleźć?
Katechiny należą do flawonoidów i wykazują korzystne działanie na nasz…
Masło ghee – gdzie kupić, cena. Jak zrobić masło ghee?
Zdrowe tłuszcze ze względu na swoje właściwości powinny wzbudzać wiele…
Odchudzanie w ciąży. Jak nie przytyć w ciąży?
Jakiś czas temu odchudzanie w ciąży stało się bardzo popularne…
Czym są benzodiazepiny i jak działają na organizm?
Benzodiazepiny należą do jednych z najczęściej przepisywanych i zażywanych środków…