Opinie

  1. Moja babcia na surowo drożdże jadła i do 90 lat dożyła.

  2. A co z rozpuszczeniem w mleku czy tracą właściwości?

  3. zawsze mnie uczono zeby to dzialalo to trzeba drozde rozpuscic z malo ilosci cukru ( ja dodaje glukozy lyzeczke ) , zrobi sie postac plynna a potem zalac woda okolo 60 stopni i tak przygotowany napoj pozostawic na okolo 2-3 godz , to wszystko zostanie zjedzone przez drozdze a potem to wypic , caly czas tak stosuje od jakis 4 tyg

    1. a) cukier destabilizuje witaminy i transformuje pozostałe obecne w drożdżach związki (selen, cynk) do postaci nieprzyswajalnej
      b) drożdże należy zalewać wodą o temp, 90 – 100 stopni żeby zabić grzyby i nie dopuścić do rozwoju grzybicy organizmu

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *