article
Co to jest tofu? Z czym jeść i jak przygotować tofu?
Soja należy do roślin strączkowych. Cechuje się wysoką zawartością białka,…
Zaburzenia elektrolitowe. Jak uzupełnić elektrolity domowym sposobem?
Zaburzenia elektrolitowe często powiązane są z odwodnieniem, na które szczególnie…
Ornityna – działanie i zastosowanie. Czym jest ornityna?
Organizm ludzki można porównać do skomplikowanej maszyny, w której każdy…
Co to jest glicyna? Właściwości glicyny
Glicyna jest najprostszym aminokwasem o najniższej masie cząsteczkowej. Jakie są…
Dieta rotacyjna – zasady, przykładowy jadłospis
Trudno zliczyć systemy żywieniowe, które powstały do tej pory, jednocześnie…
Co to jest ketoza? Efekty diety ketogenicznej
Osoby borykające się z nadmierną masą ciała lub otyłością często…
Kiełki rzodkiewki – właściwości. Jak wyhodować kiełki rzodkiewki?
Kiełki rzodkiewki są nie tylko wspaniałym dodatkiem do kanapki, ale…
Kiełki fasoli mung – właściwości i przepisy
Zdrowa dieta jest jednym z kluczowych elementów dobrego samopoczucia. Prawidłowo…
Mleko owcze – właściwości. Czy mleko owcze zawiera laktozę?
Obecnie na rynku mamy do dyspozycji nie tylko mleko krowie,…
Co to są katechiny i gdzie można je znaleźć?
Katechiny należą do flawonoidów i wykazują korzystne działanie na nasz…