article
Nutraceutyk, farmaceutyk, parafarmaceutyk – krótki przewodnik po preparatach
Czym różni się lek od suplementu diety? Jakie środki zaliczamy…
Sery – rodzaje, wartości odżywcze, produkcja, konsumpcja
Sery są produktami spożywczymi pozyskiwanymi z mleka. Ze względu na…
Berberyna – źródła, działanie, suplementacja
Berberyna jest związkiem, który możemy znaleźć w polskim berberysie zwyczajnym.…
Morszczyn pęcherzykowaty – właściwości, zastosowanie, suplementacja
Morszczyn pęcherzykowaty to mniej „sławny” na rynku suplementów diety glon.…
Dobry dietetyk – jak wybrać, gdzie szukać?
Każdy organizm jest inny… Każdy z nas ma swoje ulubione…
Dieta paleo w żywieniu sportowców – wady i zalety
Dieta paleo nazywana też często dietą naszych przodków. To koncepcja…
Pieczywo chrupkie – skład, kalorie, odchudzanie
Pieczywo chrupkie kojarzone jest przede wszystkim z niskokalorycznym produktem sprzyjającym…
Naturalne antydepresanty – dziurawiec, czekolada, witamina B,D, żeń szeń, kwasy omega-3
Medycyna naturalna od lat stosowana jest w krajach Europy Wschodniej.…
Biała a czerwona kapusta – różnice, wpływ na zdrowie, przepisy
Kapusta jest jednym z najchętniej spożywanych warzyw w Polsce. Gości…
10 sposobów na pozbycie się tłuszczu z brzucha
Nadmiar tłuszczu brzusznego wpływa niekorzystnie nie tylko na nasz wygląd,…