article
Kocanka – właściwości, zastosowanie, olej z kocanki, cena
W dzisiejszych czasach kocanka kojarzy się ze zbieraniem ziół i…
Szałwia – właściwości, olejek szałwiowy, właściwości lecznicze
Łacińska nazwa szałwii lekarskiej oznacza “leczyć”, “ratować”. Już od wieków…
Najczęstsze problemy żołądkowo-jelitowe u sportowców
Problemy z trawieniem, takie jak gazy, odbijanie, wzdęcia czy biegunka…
Niebezpieczne dla zdrowia składniki napojów gazowanych
Powszechnie wiadomo, że słodkie napoje gazowane wywierają tylko negatywny wpływ…
Nutraceutyk, farmaceutyk, parafarmaceutyk – krótki przewodnik po preparatach
Czym różni się lek od suplementu diety? Jakie środki zaliczamy…
Sery – rodzaje, wartości odżywcze, produkcja, konsumpcja
Sery są produktami spożywczymi pozyskiwanymi z mleka. Ze względu na…
Berberyna – źródła, działanie, suplementacja
Berberyna jest związkiem, który możemy znaleźć w polskim berberysie zwyczajnym.…
Morszczyn pęcherzykowaty – właściwości, zastosowanie, suplementacja
Morszczyn pęcherzykowaty to mniej „sławny” na rynku suplementów diety glon.…
Dobry dietetyk – jak wybrać, gdzie szukać?
Każdy organizm jest inny… Każdy z nas ma swoje ulubione…
Dieta paleo w żywieniu sportowców – wady i zalety
Dieta paleo nazywana też często dietą naszych przodków. To koncepcja…