article
Najzdrowsze oleje do smażenia, duszenia, pieczenia – punkt dymienia, jaki olej do czego
“Olej tłoczony na zimno”, “extra virgin”, “z pierwszego tłoczenia” –…
Woda alkaliczna – właściwości, gdzie kupić, domowe sposoby
Co to jest woda alkaliczna? Czy właściwości, jakie przedstawiają nam…
Naturalne zamienniki cukru – stewia, ksylitol, miód, syrop z agawy, lukrecja
W celu zapobiegania występowania wielu schorzeń technolodzy żywności opracowali zamienniki…
Olej jojoba – właściwości, zastosowanie, cena
Olej jojoba otrzymywany jest z nasion krzewu simondsii kalifornijskiej. Potocznie…
Pielęgnacyjne właściwości naturalnych olejków: rycynowy, z czarnuszki, jojoba, z rokitnika
Obecnie konsumenci chętniej wybierają kosmetyki pochodzenia naturalnego niż te produkowane…
L-karnityna i lecytyna a ryzyko chorób serca
O L-karnitynie i lecytynie zwykło mówić się w superlatywach. Okazuje…
Wskazówki kulinarne: jak gotować kaszę jaglaną, pęczak, soczewicę
W kuchni bardzo często zdarza nam się popełniać błędy. Rozgotowany…
Cytryniec chiński – właściwości, zastosowanie, działanie, cena
Stres i choroby serca – to dwie pierwsze przyczyny zgonów…
Dietetyk niejedno ma imię. Specjalizacje dietetyki – kiedy do kogo się wybrać?
Obecnie ludzie kojarzą słowo dieta tylko i wyłącznie z dietą…
Gluten – źródła, uczulenie, produkty bezglutenowe
Gluten a wraz z nim pszenica ostatnio zyskują złą sławę.…