article
Ginkgo biloba (miłorząb japoński) – działanie, tabletki, cena, opinie
Od XVIII wieku na terenie parku zamkowego w Łańcucie oczy…
Pieczywo chrupkie czy tradycyjne – które lepsze?
Pieczywo chrupkie to niemal symbol zdrowego odżywiania. Skąd wziął się…
Syrop z agawy – słodki sposób na odchudzanie
Syrop kojarzy się z czymś bardzo słodkim i raczej niesprzyjającym…
Najzdrowsze oleje do smażenia, duszenia, pieczenia – punkt dymienia, jaki olej do czego
“Olej tłoczony na zimno”, “extra virgin”, “z pierwszego tłoczenia” –…
Woda alkaliczna – właściwości, gdzie kupić, domowe sposoby
Co to jest woda alkaliczna? Czy właściwości, jakie przedstawiają nam…
Naturalne zamienniki cukru – stewia, ksylitol, miód, syrop z agawy, lukrecja
W celu zapobiegania występowania wielu schorzeń technolodzy żywności opracowali zamienniki…
Olej jojoba – właściwości, zastosowanie, cena
Olej jojoba otrzymywany jest z nasion krzewu simondsii kalifornijskiej. Potocznie…
Pielęgnacyjne właściwości naturalnych olejków: rycynowy, z czarnuszki, jojoba, z rokitnika
Obecnie konsumenci chętniej wybierają kosmetyki pochodzenia naturalnego niż te produkowane…
L-karnityna i lecytyna a ryzyko chorób serca
O L-karnitynie i lecytynie zwykło mówić się w superlatywach. Okazuje…
Wskazówki kulinarne: jak gotować kaszę jaglaną, pęczak, soczewicę
W kuchni bardzo często zdarza nam się popełniać błędy. Rozgotowany…