article
Lucerna – właściwości zdrowotne, kiełki
Lucerna jest rośliną pastewną, którą powszechnie kojarzymy z żywieniem wyłącznie…
Nasiona chia czy siemię lniane – co lepsze?
Odkąd nasiona chia stały się popularne na naszym rynku wiele…
Kwas fitynowy – działanie nieporządane, źródła
Kwas fitynowy to ciemna strona ciemnego pieczywa. Ziarna zbóż, choć…
Wzdęcia po roślinach strączkowych – jak ich uniknąć?
Już od najdawniejszych czasów znano i chętnie spożywano rośliny strączkowe.…
Tlenek azotu – wpływ na organizm, trening, źródła i suplementacja
Tlenek azotu to związek, który jest powszechnie wykorzystywany zarówno w…
Olej kokosowy dla dzieci – czy można go podawać dzieciom?
Tłuszcze dostarczane dziecku wraz z pożywieniem, pełnią istotną rolę w…
Witarianizm – zasady, wady i zalety, przepisy
Witarianizm to najbardziej surowa dieta na świecie. Dosłownie i w…
Najlepsze dodatki do smoothie owocowych i warzywnych
Według najnowszych zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia, owoce i warzywa…
Zaburzenia odżywiania u dzieci – przyczyny, objawy
Zaburzenia odżywiania u niemowląt i dzieci są częstym zjawiskiem zgłaszanym…
Wędliny – produkcja, skład, przepisy
Przetwory mięsne od zawsze cieszą się dużą popularnością. W sklepach…