warzywa
Grzyby kurki powszechnie występują w Polsce. Z pewnością większość osób…
Maślak zwyczajny – przepisy. Jak wygląda maślak?
Zbieractwo towarzyszy ludzkości od tysięcy lat. Dziś ludzie zajmują się…
Jak przekonać dziecko do warzyw?
Tak, to w niektórych przypadkach może być nieco trudne. Jednak wystarczy zadbać o odpowiednie przygotowanie i podanie warzyw, a dziecko zje nawet brukselkę czy szpinak. Zastosuj cenne wskazówki i poznaj sekret jak przekonać własne dziecko do jedzenia warzyw.
Grzyby reishi – właściwości, skutki uboczne, cena
Osobom, które nie interesują się medycyną czy medycyną alternatywną, nazwa…
Kapusta pekińska – właściwości, cena, przepisy. Co zrobić z kapusty pekińskiej?
Kapusta pekińska – obok kapusty białej, brokuła czy jarmużu należy…
Fasola mung – właściwości, gotowanie, przepisy. Kiełki fasoli mung
Mimo że w naszym klimacie uprawianych jest wiele rodzajów fasol,…
Warzywa na zaparcia
Warzywa posiadają dużą ilość błonnika, który usprawnia pracę jelit. Przy zaparciach właściwość ta jest niezwykle ważna. Warto wówczas jeść marchewki, kapustę kiszoną, pomidory i szpinak.
Imbir kandyzowany – właściwości. Jak kandyzować imbir?
Imbir kandyzowany to dodatek, którym możemy wzbogacić nasze dania. Zapewne…
Grzyby mun – właściwości, przygotowanie, przepisy
Grzyby mun od wielu lat dostępne są na polskim rynku.…
Szczaw – właściwości, przepisy. Szczaw w ciąży
Szczaw ceniony jest na świecie od najdawniejszych lat. Wykorzystywany jest…
Warzywa a IG
Warzywa zawierają w większości węglowodany proste – glukozę, ale np. ziemniaki posiadają w swoim składzie skrobię zaliczaną do węglowodanów złożonych. Ich indeks glikemiczny zatem różni się w zależności od rodzaju. Przeczytaj artykuł o indeksie glikemicznym, alby dowiedzieć się więcej.
Mrożone owoce, warzywa, mięso – jak mrozić? Jak szybko rozmrozić mięso?
Mrożenie produktów spożywczych jest świetnym sposobem przedłużania ich trwałości i…
Fioletowe ziemniaki – cena, gdzie kupić, przepisy
Fioletowe ziemniaki to nowinka na polskim rynku. Niewiele osób wie,…