warzywa
Maślak zwyczajny – przepisy. Jak wygląda maślak?
Jak przekonać dziecko do warzyw?
Tak, to w niektórych przypadkach może być nieco trudne. Jednak wystarczy zadbać o odpowiednie przygotowanie i podanie warzyw, a dziecko zje nawet brukselkę czy szpinak. Zastosuj cenne wskazówki i poznaj sekret jak przekonać własne dziecko do jedzenia warzyw.
Grzyby reishi – właściwości, skutki uboczne, cena
Kapusta pekińska – właściwości, cena, przepisy. Co zrobić z kapusty pekińskiej?
Fasola mung – właściwości, gotowanie, przepisy. Kiełki fasoli mung
Warzywa na zaparcia
Warzywa posiadają dużą ilość błonnika, który usprawnia pracę jelit. Przy zaparciach właściwość ta jest niezwykle ważna. Warto wówczas jeść marchewki, kapustę kiszoną, pomidory i szpinak.
Imbir kandyzowany – właściwości. Jak kandyzować imbir?
Grzyby mun – właściwości, przygotowanie, przepisy
Szczaw – właściwości, przepisy. Szczaw w ciąży
Warzywa a IG
Warzywa zawierają w większości węglowodany proste – glukozę, ale np. ziemniaki posiadają w swoim składzie skrobię zaliczaną do węglowodanów złożonych. Ich indeks glikemiczny zatem różni się w zależności od rodzaju. Przeczytaj artykuł o indeksie glikemicznym, alby dowiedzieć się więcej.