Jarzębina – odmiany, właściwości. Przepisy z jarzębiny Jarzębina – na jakie schorzenia działa? Czy można się nią… Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Jarzębina – sok, nalewka, wino. Przetwory z jarzębiny: dżem, konfitura Jarzębina jest drzewem doskonale znanym każdemu. Można ją spotkać w... Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Guarana – działanie, skutki uboczne. Guarana w tabletkach Nasiona guarany wykazują stymulujące działanie na organizm dzięki zawartości kofeiny.… Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu Więcej
Czarny bez – właściwości, przepisy. Syrop z czarnego bzu Czarny bez – czy zasłużył na miano polskich “superfoods”? Co… Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu Więcej
Aronia – właściwości, syrop, przepisy. Co zrobić z aronii? Aronia to często niedoceniana roślina, przez niektórych nazywana „super owocem”.... Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Żurawina – uprawa, właściwości, działanie, przepisy. Żurawina w ciąży Niepozorne małe kuleczki o ogromnym potencjale leczniczym. Mowa o żurawinie,… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Przetwory z czarnej porzeczki – sok, dżem, nalewka, wino. Przepisy Lato to czas, w którym możemy korzystać z dobrodziejstw wielu… Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu Więcej
Czarna porzeczka – właściwości lecznicze. Liście i olej z czarnej porzeczki Czarne porzeczki nie należą do najbardziej popularnych owoców. Mało kto… Marcin Grzelak ponad miesiąc temu Więcej
Jagody goji – działanie, dawkowanie, opinie. Jak jeść jagody goji? Owoce goji, których właściwości prozdrowotne znane są od tysięcy lat,… Ewa Świndryk ponad miesiąc temu Więcej
Tarnina – właściwości, rola w prewencji chorób, nalewka z tarniny Właściwości tarniny od lat znajdują zastosowanie w procesie leczenia. Owoce… Ewa Świndryk ponad miesiąc temu Więcej