Zdrowie
Cukier w moczu – norma. Cukier w moczu w ciąży, u dzieci
Badanie moczu jest jednym z podstawowych w diagnostyce laboratoryjnej. Jeśli...
Babka lancetowata – właściwości, zastosowanie, syrop. Babka lancetowata na rany
Liście babki lancetowatej są obecnie produkowane na szerszą skalę. Posiadają…
Chmiel – właściwości, zastosowanie. Działanie niepożądane szyszek chmielu
Sugeruje się, że kolebką chmielu są Chiny, gdyż na terenach…
Cząber – uprawa, właściwości, zastosowanie
Cząber to aromatyczna roślina o wielu cennych właściwościach kulinarnych oraz…
Nawłoć pospolita – właściwości lecznicze
Na przełomie lata i jesieni, na łąkach i pastwiskach można…
Syrop z cebuli – działanie, dawkowanie. Jak zrobić syrop z cebuli?
Od najdawniejszych czasów nasi przodkowie wykorzystywali dary natury, przekazując z pokolenia…
Melisa w ciąży i dla dzieci – dawkowanie. Syrop z melisy
Melisa charakteryzuje się przyjemnym zapachem i lekko cytrynowo-korzennym smakiem. Powszechnienie...
Kamienie w nerkach – objawy, dieta i zioła
Co powinny spożywać i czego powinny unikać osoby chorujące na…
Biotyna (witamina B7) – działanie, niedobór, występowanie. Biotyna na włosy
Łuszcząca się skóra, osłabione włosy i paznokcie wprawiają w zakłopotanie…
Glistnik (jaskółcze ziele) – sok, olejek, maść, nalewka. Jaskółcze ziele na kurzajki
Glistnik jaskółcze ziele to roślina występująca powszechnie w Polsce, jak…