Opinie

  1. Nie skuteczna.

  2. jak stosowac napar z owocow kasztana ,kupiłam ale nie ma przepisu jak stosowac jest tylko przepis jak zaparzać.Doczytałam sie ze kasztan jest tujacy .

  3. Na początku jest napisane iż wykorzystuje się także niedojrzały owoc kasztanowca a w waszym przepisie na nalewkę ma być dojrzały owoc.
    Więc?
    Lepiej zrobić nalewkę z zielonych kasztanów czy brązowych?

    1. Leon to dobre pytanie wiec redakcjo jak to jest KTORE KASZTANY SA LEPSZE????

      1. Nalewkę przygotowuje się z niedojrzałych kasztanów.
        Kolczasta osłonka musi być połączona z zielonym jeszcze kasztanem
        Daje się ona kroić w całości. W zależności od potrzeb kroimy kika lub kilkanaście „zielonych” kasztanów w osłonce i zalewamy je alkoholem. Może być spirytus.
        Odstawiamy na parę tygodni w ciemne miejsce, co jakiś czas mieszamy.
        Tak uzyskany środek ma wielorakie zastosowanie.
        Ja stosuję na niestrawności i „bóle brzucha”.
        Pozdrawiam serdecznie i DUŻO ZDROWIA !!!

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *