article
Liść i owoc borówki czernicy – właściwości, zastosowanie
Borówkę czernicę w sezonie (od czerwca do września) bez trudu…
Czy mięso jest zdrowe? Czym zastąpić mięso?
Mięso to źródło białka i wielu innych składników odżywczych. Jednak…
Zioła na pasożyty. Zioła oczyszczające organizm z pasożytów
Parazytologia jest to nauka, która zajmuje się badaniem pasożytów. Obejmuje...
Zjawisko osmozy i odwróconej osmozy. Filtr odwróconej osmozy
Zastanawiałaś/eś się kiedyś, czym jest woda uzyskana dzięki odwróconej osmozie?…
Jak ugotować rosół? Właściwości i wartość kaloryczna rosołu. Rosół na przeziębienie
Rosół to jedna z aromatycznych, tradycyjnych polskich potraw. Jakie ma…
Kocanka piaskowa – właściwości. Olej z kocanki
Kocanka piaskowa jest to roślina, którą bardzo często wykorzystuje się…
Goryczka. Działanie i zastosowanie korzenia goryczki
Korzeń goryczki żółtej jest rośliną cenioną w ziołolecznictwie od zarania…
Właściwości popcornu. Czy popcorn jest zdrowy? Czy popcorn tuczy?
Czy popcorn musi być niezdrowy? Sprawdź, jak wpływa na organizm…
Olejek kamforowy na ból ucha i inne dolegliwości. Co to jest kamfora?
Olejek kamforowy jest jednym z wielu produktów naturalnych wykorzystywanych w…
Choroba Ménière’a – leczenie ziołami. Dieta w chorobie Ménière’a
Triada Ménière’a opisana na łamach „Gazette Mèdicale de Paris” dała…