article
Jak ugotować rosół? Właściwości i wartość kaloryczna rosołu. Rosół na przeziębienie
Rosół to jedna z aromatycznych, tradycyjnych polskich potraw. Jakie ma…
Kocanka piaskowa – właściwości. Olej z kocanki
Kocanka piaskowa jest to roślina, którą bardzo często wykorzystuje się…
Goryczka. Działanie i zastosowanie korzenia goryczki
Korzeń goryczki żółtej jest rośliną cenioną w ziołolecznictwie od zarania…
Właściwości popcornu. Czy popcorn jest zdrowy? Czy popcorn tuczy?
Czy popcorn musi być niezdrowy? Sprawdź, jak wpływa na organizm…
Olejek kamforowy na ból ucha i inne dolegliwości. Co to jest kamfora?
Olejek kamforowy jest jednym z wielu produktów naturalnych wykorzystywanych w…
Choroba Ménière’a – leczenie ziołami. Dieta w chorobie Ménière’a
Triada Ménière’a opisana na łamach „Gazette Mèdicale de Paris” dała…
Dieta przeciwzapalna – jadłospis, przepisy. Produkty przeciwzapalne
Nie od dziś wiadomo, że każdy produkt, który spożywamy, ma...
Śniadanie białkowo tłuszczowe – propozycje. Dla kogo śniadanie białkowo-tłuszczowe?
Śniadanie jest niewątpliwie najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia, który dostarcza…
Topinambur – uprawa, właściwości, smak, indeks glikemiczny, przepisy. Jak przyrządzić topinambur?
Topinambur – inaczej zwany karczochem jerozolimskim – nie każdemu jest…
Post Daniela – jadłospis, przepisy, opinie. Ile można schudnąć na poście?
Post Daniela, określany jako „kontrolowana głodówka”, według autorki dr Ewy…