article
Bakteria Clostridium difficile – objawy zakażenia, leczenie. Co jeść przy zakażeniu C. difficile?
W obecnych czasach nawet drobne i niegroźne przeziębienie atakowane jest…
Musztarda – właściwości. Przepis na musztardę
Musztarda jest produktem, który znajduje się w lodówkach większości domów.…
Suszone figi – właściwości. Jak suszyć figi?
Suszone figi są surowcem niezwykle popularnym. Znajdują się na półkach…
Mleko skondensowane – skład, cena, przepisy. Jak zrobić mleko skondensowane?
Zapewne każdy z nas kojarzy dzieciństwo ze smakiem wafli z…
Mango – kalorie, witaminy, właściwości odchudzające. Jak wybrać i obrać mango?
Mango nie od zawsze gościło na polskich stołach. Jakie właściwości…
Kwas borowy – zastosowanie, cena, gdzie kupić? Kwas borowy na grzybicę
Zastosowanie kwasu borowego jest znane od wieków. Spotkamy się w…
Olej z żywokostu – zastosowanie. Olej żywokostowy na twarz
Żywokost lekarski wykorzystywany jest od wieków jako niezastąpiony lek na…
Nadmiar i niedobór krzemu. Na co pomaga krzem?
Krzem nie bez powodu nazywany jest pierwiastkiem zdrowia i młodości.…
Niskokaloryczne frytki. Z czego je zrobić? Jakiego użyć oleju? Przepis na frytki
Każdy z nas ma czasem ochotę na frytki, jednak te...
Nadmierne pragnienie – przyczyny. Czym można ugasić pragnienie?
Woda to podstawowy składnik budulcowy i funkcjonalny każdego organizmu żywego....