article
Maść z żywokostu – działanie, zastosowanie na zmarszczki. Jak zrobić maść z żywokostu?
Właściwości terapeutyczne wykazują nie tylko syntetyczne leki, ale również związki…
Napój aloesowy – skład, właściwości, cena
Aloes ze względu na swoje lecznicze właściwości coraz częściej wykorzystywany…
Na co pomaga olej lniany? Olej lniany a cholesterol. Dawkowanie i przechowywanie oleju lnianego
Olej lniany jest uważany za produkt dostarczający wielu korzyści zdrowotnych....
Kwas octowy – właściwości, zastosowanie, cena
Octu używa się w większości polskich domów. Wykorzystywany jest on…
Półpasiec – objawy, leczenie, dieta. Czy półpasiec jest zaraźliwy?
Półpasiec wywołuje ten sam wirus, który odpowiedzialny jest za chorobę…
Krzem organiczny – właściwości, źródła. Krzem na włosy
Krzem organiczny jest pierwiastkiem niezwykle istotnym dla budowy prawidłowego kolagenu....
Bakteria Clostridium difficile – objawy zakażenia, leczenie. Co jeść przy zakażeniu C. difficile?
W obecnych czasach nawet drobne i niegroźne przeziębienie atakowane jest…
Musztarda – właściwości. Przepis na musztardę
Musztarda jest produktem, który znajduje się w lodówkach większości domów.…
Suszone figi – właściwości. Jak suszyć figi?
Suszone figi są surowcem niezwykle popularnym. Znajdują się na półkach…
Mleko skondensowane – skład, cena, przepisy. Jak zrobić mleko skondensowane?
Zapewne każdy z nas kojarzy dzieciństwo ze smakiem wafli z…