article
Pestka z awokado – właściwości. Czy pestka z awokado jest trująca, co z nią zrobić?
Zdecydowana większość osób, u których awokado gości w codziennej diecie,…
Zatrucia grzybami – objawy, pierwsza pomoc. Leczenie zatrucia grzybami
Zatrucia grzybami są bardzo powszechne i mimo wielu przypadków śmiertelnych…
Zastosowanie oleju z awokado na twarz i włosy
Awokado cieszy się coraz większą popularnością. Doceniane jest za bogactwo…
Trufle – właściwości. Jak smakują trufle? Ile kosztują i gdzie rosną trufle?
Jeden z najdroższych produktów na świecie – trufla ma w…
Wołowina – części, wartości odżywcze, przepisy. Czy wołowina jest zdrowa?
Wołowina jest mięsem uznawanym za szlachetne. Łatwo ją rozpoznać po...
Chlor – właściwości. Chlorki we krwi, norma
Czy wiesz, że chlor należy do grupy makroelementów, co oznacza…
Mononukleoza – objawy, leczenie, dieta, przepisy
„Choroba pocałunków” bywa często różnicowana z paciorkowcowym zapaleniem gardła, toksoplazmozą…
Co to jest anchois? Właściwości anchois, gdzie je kupić, przepisy
Rozwój handlu produktami spożywczymi między krajami europejskimi przyczynił się do…
Marakuja – właściwości, gdzie kupić, cena. Jak jeść marakuję?
W ostatnich latach wśród konsumentów zauważalny jest wzrost zainteresowania żywnością…
Kwas migdałowy – efekty, skutki uboczne, przeciwwskazania. Jak stosować kwas migdałowy
Peelingi skóry przynoszą wiele korzyści. Złuszczają martwy naskórek, co zwiększa...