article
Co to jest betaina? Działanie i efekty betainy
Betainy, czyli naturalne pochodne aminokwasu glicyny, to związki, które odkryto...
Wartości odżywcze ryby Sola. Przepisy na rybę Solę
Ryby należy spożywać dwa razy w tygodniu. Są źródłem nie...
Działanie cytruliny. Gdzie występuje cytrulina?
Organizm ludzki można porównać do skomplikowanego urządzenia gdzie każdy, najdrobniejszy...
Triphala – działanie i dawkowanie. Sok triphala
Triphala jest ziołową mieszanką trzech owoców. Pochodzi z Indii, gdzie...
Właściwości złotego lnu. Czym różni się złoty len od brązowego?
W ostatnich czasach diametralnie wzrasta odsetek osób dotkniętych otyłością. Przypadłość...
Ser wegański – skład. Jak zrobić wegański ser?
W ostatnich czasach diametralnie wzrosła ilość osób stosujących dietę wegańską....
Cykoria podróżnik – właściwości lecznicze. Cykoria podróżnik a odchudzanie
Właściwości lecznicze cykorii podróżnika znane były już w starożytnym Egipcie....
Objawy, etapy i skutki wypalenia zawodowego. Jak radzić sobie z wypaleniem zawodowym?
Żeby człowiek mógł się poczuć spełnionym, potrzebuje realizacji dwóch podstawowych...
Co jeść przy biegunce? Jaką dietę stosować?
Biegunka jest bardzo częstą dolegliwością. Nazywamy nią oddawanie luźnego i płynnego...
Jak zrobić kleik ryżowy? Sposób na zatrucie pokarmowe
Kleik ryżowy to nic innego jak rodzaj papki przygotowanej z...