article
Sól niebezpieczna przyprawa, którą coraz trudniej uniknąć
Sól kuchenna nadaje smak naszym potrawom. Zawarty w niej sód…
Kobiece dolegliwości, w których dieta ma znaczenie
Leczenie wielu dolegliwości, które głównie dotykają kobiety zależy w dużej…
5 powodów dla których warto zainteresować się różeńcem górskim
Różeniec górski to niezwykła roślina wykazująca właściwości adaptogenne. Co to…
Kortyzol – przyjaciel czy wróg? Sposoby na obniżenie poziomu hormonu stresu
Kortyzol, nazywany często hormonem stresu, zaliczany jest do naturalnych hormonów…
Proste wskazówki, aby jeść mniej i chudnąć
Pierwszą zasadą, którą wprowadzamy, gdy widzimy zbyt dużą liczbę na…
Chipsy i ich wpływ na nasze zdrowie
Chipsy to jedna z najbardziej lubianych, lecz niezdrowych przekąsek. Towarzyszą…
Dieta bezglutenowa w chorobach tarczycy – Hashimoto i niedoczynność gruczołu
Ostatnie doniesienia wskazują, iż eliminacja glutenu u osób z zaburzoną…
Serwatka – powstawanie, skład, właściwości i zastosowanie
Przez bardzo długi czas serwatka była niedoceniania i traktowana jako…
Biologicznie aktywne peptydy, czyli peptydy bioaktywne w żywności
Produkty spożywane każdego dnia kryją w sobie wiele właściwości. Oprócz…
Dieta MIND – zasady, produkty oraz efekty diety poprawiającej pracę mózgu
Dziś wiemy, że nasze nawyki żywieniowe mają wpływ nie tylko…