article
Substancje rakotwórcze – dieta zwiększająca ryzyko nowotworu
Jak wygląda dieta zmniejszająca ryzyko zachorowania na raka? Poznaj najważniejsze…
Właściwości lecznicze imbiru. Imbir na odchudzanie
Właściwości zdrowotne imbiru, sposoby jego przygotowania. Imbir, jako przyprawa wspomagająca…
Niedobór i nadmiar jodu w organizmie. Jod w ciąży i dla dzieci
Jod to pierwiastek obecny w morskich rybach, kapuście czy szparagach,…
Korzeń lukrecji – działanie. Herbata z lukrecji
Lukrecja – właściwości, przepis na herbatę. Czym się różni lukrecja…
Jod – właściwości. Objawy niedoboru jodu. Produkty bogate w jod
Pierwiastki śladowe występują w organizmach roślinnych i zwierzęcych w bardzo…
Lubczyk – działanie, zastosowanie przyprawy. Czy lubczyk jest afrodyzjakiem?
Na co działa lubczyk? Lubczyk jako afrodyzjak
Zespół złego wchłaniania – leczenie naturalne, dieta
Prawidłowe trawienie i wchłanianie składników odżywczych stanowi podstawę funkcjonowania naszego…
Żywność funkcjonalna – co to jest, przykłady
Żywność funkcjonalna jest pojęciem stosunkowo nowym i od niedawna pojawiającym…
Jod organiczny i nieorganiczny. Suplementacja i przedawkowanie jodu
Jod jako pierwiastek został odkryty w roku 1811. Jego nieorganiczna...
Życie z cukrzycą – pompa insulinowa i tabela wymienników węglowodanowych
Cukrzyca jest chorobą, której zdiagnozowanie zmienia życie – wymaga stałych…