article
Jod – właściwości. Objawy niedoboru jodu. Produkty bogate w jod
Pierwiastki śladowe występują w organizmach roślinnych i zwierzęcych w bardzo…
Lubczyk – działanie, zastosowanie przyprawy. Czy lubczyk jest afrodyzjakiem?
Na co działa lubczyk? Lubczyk jako afrodyzjak
Zespół złego wchłaniania – leczenie naturalne, dieta
Prawidłowe trawienie i wchłanianie składników odżywczych stanowi podstawę funkcjonowania naszego…
Żywność funkcjonalna – co to jest, przykłady
Żywność funkcjonalna jest pojęciem stosunkowo nowym i od niedawna pojawiającym…
Jod organiczny i nieorganiczny. Suplementacja i przedawkowanie jodu
Jod jako pierwiastek został odkryty w roku 1811. Jego nieorganiczna...
Życie z cukrzycą – pompa insulinowa i tabela wymienników węglowodanowych
Cukrzyca jest chorobą, której zdiagnozowanie zmienia życie – wymaga stałych…
Serwatka z mleka – na co pomaga? Co zrobić z serwatki?
Niepozorna serwatka, będąca produktem ubocznym produkcji sera, stanowi bogate źródło…
Paradontoza – przyczyny, objawy, leczenie domowe i zapobieganie. Dieta przy paradontozie
Paradontoza to przypadłość, która bardzo rzadko ujawnia się u osób…
Otyłość brzuszna u mężczyzn i kobiet – dieta. Wpływ hormonów na otyłość brzuszną
Otyłość brzuszna to przypadłość bardzo często spotykana wśród ludzi, którzy…
Pasternak – właściwości, przepisy. Krem z pasternaku
Pasternak zwyczajny z wyglądu bardzo przypomina pietruszkę zwyczajną, w związku...