Konserwowanie żywności – mrożenie, suszenie, pasteryzacja, tyndalizacja, maceracja Konserwowanie żywności ma na celu zachowanie i utrzymanie świeżości produktu,… Justyna Paroń ponad miesiąc temu Więcej
Mleko owsiane – właściwości. Jak zrobić mleko owsiane? Mleko owsiane to produkt bardzo popularny od jakiegoś czasu. W… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Zielone warzywa – dlaczego warto jej jeść? Koktajle z zielonych warzyw Od dawna wiadomo, że owoce i warzywa to skarbnica nie… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Ile gotować: jajko na miękko i na twardo Jajka są jednym z podstawowych produktów wykorzystywanych w kuchni. Zarówno… Patrycja Nawojowska ponad miesiąc temu Więcej
Jak usmażyć rybę – panierka do ryby, ryba w cieście Ryby i produkty rybne powinny stanowić nieodłączny element diety każdego… Justyna Paroń ponad miesiąc temu Więcej
Szpinak – właściwości, mrożony, świeży, potrawy ze szpinakiem. Jak przyrządzić szpinak? Szpinak – dawniej nie cieszył się dużym zainteresowaniem. Teraz staje… Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu Więcej
Dynia – gatunki, właściwości zdrowotne. Przetwory z dyni, przepisy Dynia – królowa jesieni Marzena Kasprzak ponad miesiąc temu Więcej
Kasza orkiszowa – właściwości, przepisy. Jak gotować kaszę orkiszową? Kasza orkiszowa to surowiec popularny na półkach sklepowych, jednak niewystarczająco... Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Rabarbar – właściwości. Sok i przetwory z rabarbaru Zdrowotne właściwości rabarbaru. Czy rabarbar przyspiesza odchudzanie? Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Jarzębina – sok, nalewka, wino. Przetwory z jarzębiny: dżem, konfitura Jarzębina jest drzewem doskonale znanym każdemu. Można ją spotkać w... Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej