Jak ugotować rosół? Właściwości i wartość kaloryczna rosołu. Rosół na przeziębienie Rosół to jedna z aromatycznych, tradycyjnych polskich potraw. Jakie ma… Agnieszka Bernatowicz, dietetyk ponad miesiąc temu Więcej
Łosoś norweski czy atlantycki? Jak przyrządzić łososia? Łosoś – dla rybnych smakoszy jedna z najsmaczniejszych ryb. Bez… Jakub Wiącek ponad miesiąc temu Więcej
Seler naciowy – właściwości, sok, przepisy. Jak jeść seler naciowy? Seler naciowy to warzywo znane jest głównie jako wspomagacz redukcji… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Brukselka – właściwości, przepisy. Jak ugotować brukselkę, żeby nie była gorzka? Brukselka, czyli kapusta brukselska po raz pierwszy wyhodowana została w… Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Kiszone buraki – właściwości, sok z kiszonych buraków, przepis. Co zrobić z kiszonych buraków? Kiszenie jest najstarszą metodą zabezpieczania żywności przed psuciem się i… Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Jak upiec chleb? Chleb na zakwasie i na drożdżach. Jak zrobić zakwas na chleb? Niestety duża część pieczywa oferowana przez markety, a nawet piekarnie,… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Chrzan – korzeń, liście. Domowy przepis na chrzan Domowy przepis na chrzan, właściwości i jego zastosowanie. Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Konserwowanie żywności – mrożenie, suszenie, pasteryzacja, tyndalizacja, maceracja Konserwowanie żywności ma na celu zachowanie i utrzymanie świeżości produktu,… Justyna Paroń ponad miesiąc temu Więcej
Mleko owsiane – właściwości. Jak zrobić mleko owsiane? Mleko owsiane to produkt bardzo popularny od jakiegoś czasu. W… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Ile gotować: jajko na miękko i na twardo Jajka są jednym z podstawowych produktów wykorzystywanych w kuchni. Zarówno… Patrycja Nawojowska ponad miesiąc temu Więcej