Brukselka – właściwości, przepisy. Jak ugotować brukselkę, żeby nie była gorzka? Brukselka, czyli kapusta brukselska po raz pierwszy wyhodowana została w… Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Kiszone buraki – właściwości, sok z kiszonych buraków, przepis. Co zrobić z kiszonych buraków? Kiszenie jest najstarszą metodą zabezpieczania żywności przed psuciem się i… Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Jak upiec chleb? Chleb na zakwasie i na drożdżach. Jak zrobić zakwas na chleb? Niestety duża część pieczywa oferowana przez markety, a nawet piekarnie,… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Chrzan – korzeń, liście. Domowy przepis na chrzan Domowy przepis na chrzan, właściwości i jego zastosowanie. Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Konserwowanie żywności – mrożenie, suszenie, pasteryzacja, tyndalizacja, maceracja Konserwowanie żywności ma na celu zachowanie i utrzymanie świeżości produktu,… Justyna Paroń ponad miesiąc temu Więcej
Ser żółty – rodzaje, skład. Jak zrobić ser żółty? Czy ser żółty jest zdrowy? Ser żółty to produkt goszczący praktycznie w każdym domu nie… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Mleko owsiane – właściwości. Jak zrobić mleko owsiane? Mleko owsiane to produkt bardzo popularny od jakiegoś czasu. W… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Ile gotować: jajko na miękko i na twardo Jajka są jednym z podstawowych produktów wykorzystywanych w kuchni. Zarówno… Patrycja Nawojowska ponad miesiąc temu Więcej
Jak usmażyć rybę – panierka do ryby, ryba w cieście Ryby i produkty rybne powinny stanowić nieodłączny element diety każdego… Justyna Paroń ponad miesiąc temu Więcej
Szpinak – właściwości, mrożony, świeży, potrawy ze szpinakiem. Jak przyrządzić szpinak? Szpinak – dawniej nie cieszył się dużym zainteresowaniem. Teraz staje… Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu Więcej