Płatki orkiszowe – właściwości, przepisy. Czy orkisz zawiera gluten? Orkisz i produkty z niego powstałe to źródło węglowodanów, w… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Bakłażan – wartości odżywcze, przepisy. Jak przygotować bakłażana? Bakłażana najlepiej kupować w sezonie, czyli od lipca do października.… Weronika Knapczyk ponad miesiąc temu Więcej
Śledzie – wartości odżywcze, właściwości, przepisy Śledź cieszy się popularnością w Polsce. Mięso ryb jest dobrym… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Przetwory z czarnej porzeczki – sok, dżem, nalewka, wino. Przepisy Lato to czas, w którym możemy korzystać z dobrodziejstw wielu… Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu Więcej
Kefir – na odchudzanie i na oczyszczanie jelit. Jak zrobić kefir? Kefir sprzyja walce ze zbędnymi kilogramami. Dlaczego jeszcze warto wypijać… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Komosa ryżowa (quinoa) – właściwości, cena. Przepisy z komosy ryżowej Komosa ryżowa jest uprawiana od ponad 5000 lat i należy… Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu Więcej
Mięso w diecie dziecka – rodzaje, przepisy. Co zrobić, gdy dziecko nie chce jeść mięsa? Mięso zwierzęce stanowi ważny element w żywieniu dzieci i powinien… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Przygotowanie szparagów – jak obierać, gotować, mrozić, podawać. Potrawy ze szparagów Chcesz poznać smak szparagów, jednak nie wiesz jak zabrać się… Ewa Świndryk ponad miesiąc temu Więcej
Akrylamid – występowanie w żywności, wpływ na zdrowie Akrylamid jest stosowany w przemyśle, ale powstaje także w niektórych… Marta Gzyl ponad miesiąc temu Więcej
Obróbka termiczna żywności a zawartość związków rakotwórczych (WWA i HCA) Przetwarzanie żywności przy użyciu wysokiej temperatury od dawien dawna było… Jagoda Krzyszakowska ponad miesiąc temu Więcej