Serce i układ krążenia
Badania krwi, które pomogą uniknąć chorób serca
Obecnie z powodu chorób układu krążenia w Polsce umiera około…
L-karnityna i lecytyna a ryzyko chorób serca
O L-karnitynie i lecytynie zwykło mówić się w superlatywach. Okazuje…
Cholesterol – HDL, LDL, normy. Jak obniżyć poziom cholesterolu?
Cholesterol – słowo na dźwięk którego drżą pacjenci i ich…
Niedociśnienie (hipotonia) – objawy, przyczyny, dieta
Najbardziej popularnymi chorobami układu krążenia są nadciśnienie tętnicze, miażdżyca, zawał…
Warfin a dieta, czyli produkty zakazane przy lekach rozrzedzających krew
Czy leczenie farmakologiczne lekami powodującymi rozrzedzenie krwi wymaga stosowania specjalnej…
Czerwienica prawdziwa a dieta – zasady, produkty zalecane i zakazane oraz efekty
Czerwienica prawdziwa to choroba zaliczana do nowotworowych o przewlekłym przebiegu.…
Przewlekła niewydolność żylna (PNŻ) – zalecenia dietetyczne, znaczenie otyłości i zapobieganie
Żylaki to problem znacznej części społeczeństwa – ponad połowa kobiet…
Dbaj o prawidłowe ciśnienie krwi i poznaj najbogatsze źródła potasu!
Co ma wspólnego potas z ciśnieniem krwi? Jak się okazuje…
Rzodkiewka – idealna dla osób z anemią
Rzodkiewka to bardzo popularne w Polsce warzywo. Jej pojawienie się…
Kiwi idealne dla osób z wysokim ciśnieniem!
Każdy z pewnością jadł ten słodko-kwaśny mały i owłosiony owoc.…