Niezdrowe jedzenie
Formaldehyd – zastosowanie, źródła w żywności oraz szkodliwość
Formaldehyd jest związkiem, który wykazuje liczne negatywne skutki dla organizmu,…
Zupka chińska – skład, kalorie, wpływ na zdrowie oraz przebieg ciąży
Skład zupek chińskich jeży włosy na głowie żywieniowców i dietetyków,...
Pleśń, drobnoustroje i bakterie w żywności. Sposoby, które pozwolą rozpoznać Ci nieświeży pokarm!
Poznaj sposoby, które pomogą Ci odróżnić świeży pokarm od tego…
5 powodów, dla których czas rzucić fast foody!
Sięgasz po fast foody? To błąd! Nawet sporadyczne jedzenie tego…
5 skutków złego odżywiania oraz praktyczne wskazówki na ich uniknięcie
Żywienie może być naszym lekiem lub naszą trucizną. To jak…
Dobra wiadomość dla fanów popcornu!
Jak dowodzą naukowcy University of Scranton w Pensylwanii popcorn to…
Porównanie pierogów ruskich „z tacki”
Brak czasu i tęsknota za domowymi potrawami sprawiają, że coraz…
Różnice pomiędzy jedzeniem w restauracjach i fast foodami
Szybkie tempo życia oraz chroniczny brak czasu na przygotowywanie posiłków…
7 najczęściej fałszowanych produktów spożywczych
Konsumując żywność nigdy nie mamy pewności, czy aby na pewno…
10 produktów codziennego użytku groźnych dla twojego zdrowia
Szkodliwe, rakotwórcze związki kryją się w przedmiotach codziennego użytku. Dowiedz…