Niezdrowe jedzenie
Freeganizm, czyli jak smakuje jedzenie ze śmietnika
Freeganizm to sposób na lepsze wykorzystanie produktów spożywczych. To nie…
Żywność wysoko przetworzona. Definicja i przykłady „gorszej” żywności
Żywność przetworzona, dowiedz się co to jest i jaki ma…
Kolorowe, pyszne słodycze, czy na pewno są zdrowe?
Każdy z nas lubi zjeść ciastko czy batonika, ale czy…
Szkodliwe dla zdrowia izomery trans nienasyconych kwasów tłuszczowych
Izomery trans kwasów tłuszczowych wykazują szkodliwe działanie na organizm człowieka.…
Fast foody niszczą zdrowie i skazują na powolne tycie
Fast food to szybki, smaczny i tani sposób na posiłek.…
Napoje energetyczne nie są obojętne dla naszego zdrowia – sprawdźmy ich skład
Czy kiedykolwiek zastanawiało cię, co kryje się w napojach energetycznych?
Syrop glukozowo-fruktozowy – popularny zamiennik cukru groźny dla naszego zdrowia!
Wodny roztwór cukrów prostych - glukozy i fruktozy, wcześniej oczyszczony…
Dozwolone i niedozwolone substancje dodatkowe w żywności – podział i ich wpływ na zdrowie!
Co to jest substancja dodatkowa i czy może pozytywnie wpływać…
Żywność GMO w Polsce – więcej wad czy zalet?
Żywność modyfikowana genetycznie – co powinniśmy o niej wiedzieć?