article
Antocyjany w owocach – dobre dla zdrowia i naszej diety
Antocyjany naturalne barwniki żywności o prozdrowotnych właściwościach.
Lecznicza, oczyszczająca, odchudzająca – czy głodówka może przynieść pozytywne efekty?
Czy głodówka pomoże nam schudnąć? Jakie są wady i zalety…
Cukrzyca ciążowa a Wigilia – czego unikać, a na co można sobie pozwolić?
Wigilia kojarzy nam się z wielką ucztą, pysznym jedzeniem, na…
Miód, cukier trzcinowy czy fruktoza? Jakie słodycze dla cukrzyka?
Cukrzyca to choroba metaboliczna, w której bardzo ważne jest ograniczenie…
Cena, refundacja, działanie, czyli co należy wiedzieć o pompie insulinowej?
Pompa insulinowa ułatwia kontrolę leczenia cukrzycy i poprawia jakość życia…
Żywność funkcjonalna w Polsce – czy ma jakieś wady?
Jak interpretuje się pojęcie „żywności funkcjonalnej” i co ono właściwie…
Cukrzyca typu 1, typu 2 oraz ciążowa – powikłania mogą być naprawdę groźne!
Wieloletnia cukrzyca może doprowadzić do szeregu groźnych dla naszego zdrowia…
Pomiar stężenia glukozy we krwi, czyli krótka instrukcja obsługi glukometru
Jak zmierzyć poziom cukru we krwi? Jaki glukometr wybrać? Rynek…
Jakie są przyczyny cukrzycy typu 1, typu 2, ciążowej oraz u dzieci?
Cukrzyca to jedna z najpoważniejszych chorób cywilizacyjnych, pustoszy ona organizm…
Leki przeciwcukrzycowe – czy leki inkretynowe są najlepsze?
W leczeniu cukrzycy na pierwszym miejscu powinna znaleźć się zmiana…