article
Mumio – właściwości, skład, przeciwwskazania. Mumio na oczyszczanie
Czarna substancja, zwana mumio, stosowana była od tysięcy lat, zanim...
Bluszczyk kurdybanek – właściwości, zastosowanie. Gdzie kupić bluszczyk kurdybanek?
Bluszczyk kurdybanek to roślina bardzo dobrze znana naszym babciom czy...
Ziele angielskie – właściwości lecznicze, zastosowanie. Syrop z ziela angielskiego
W sklepach jest duży wybór przeróżnych przypraw, które oprócz aromatu...
Sardynki – właściwości. Czy sardynki w puszce są zdrowe?
Mięso i jego przetwory nie są jedynym źródłem białka w...
Co to jest wok? Wok ceramiczny, żeliwny, ze stali węglowej. Czy dania z woka są zdrowe?
W dzisiejszych czasach, dzięki wysokorozwiniętemu transportowi mamy dostęp nie tylko...
Wiśnie – odmiany, właściwości. Wiśnie suszone, mrożone. Przetwory z wiśni
Wiśnie znane są nam od wielu lat. Goszczą one w...
Syrop z mięty – właściwości i zastosowanie. Jak zrobić syrop z mięty?
Mięta pieprzowa jest rośliną leczniczą (Mentha piperita), a dokładniej jej...
Ketchup – skład, kalorie. Ketchup z cukinii i dyni
Ketchup obok musztardy oraz majonezu, to jeden z najpopularniejszych sosów...
Nalewka malinowa – właściwości, na przeziębienie. Jak zrobić nalewkę malinową?
Obecnie Polska jest największym producentem maliny właściwej w Europie oraz...
Właściwości czarnego ryżu. Jak gotować czarny ryż?
Biały ryż jest najczęściej wybieranym gatunkiem ryżu, jednakże równie dużą...