article
Co to jest wok? Wok ceramiczny, żeliwny, ze stali węglowej. Czy dania z woka są zdrowe?
W dzisiejszych czasach, dzięki wysokorozwiniętemu transportowi mamy dostęp nie tylko...
Wiśnie – odmiany, właściwości. Wiśnie suszone, mrożone. Przetwory z wiśni
Wiśnie znane są nam od wielu lat. Goszczą one w...
Syrop z mięty – właściwości i zastosowanie. Jak zrobić syrop z mięty?
Mięta pieprzowa jest rośliną leczniczą (Mentha piperita), a dokładniej jej...
Ketchup – skład, kalorie. Ketchup z cukinii i dyni
Ketchup obok musztardy oraz majonezu, to jeden z najpopularniejszych sosów...
Nalewka malinowa – właściwości, na przeziębienie. Jak zrobić nalewkę malinową?
Obecnie Polska jest największym producentem maliny właściwej w Europie oraz...
Właściwości czarnego ryżu. Jak gotować czarny ryż?
Biały ryż jest najczęściej wybieranym gatunkiem ryżu, jednakże równie dużą...
Syrop z pigwy – właściwości i działanie. Jak zrobić syrop z pigwy?
Pigwa posiada duże, żółte owoce, które są twarde i cierpkie....
Zioła na nerki. Rozpuszczanie kamieni nerkowych ziołami
Na naszych łąkach, polach i w zaroślach rośnie wiele gatunków...
Ocet spirytusowy – właściwości, zastosowanie. Ocet spirytusowy a zdrowie
Dziś sklepowe półki uginają się od produktów. Wśród nich jest...
Wosk carnauba – zastosowanie w żywności i kosmetyce. Czy wosk carnauba jest szkodliwy?
Wosk carnauba umieszczany jest na etykietach produktów spożywczych pod skrótem...