article
Zioła na nerki. Rozpuszczanie kamieni nerkowych ziołami
Na naszych łąkach, polach i w zaroślach rośnie wiele gatunków...
Ocet spirytusowy – właściwości, zastosowanie. Ocet spirytusowy a zdrowie
Dziś sklepowe półki uginają się od produktów. Wśród nich jest...
Wosk carnauba – zastosowanie w żywności i kosmetyce. Czy wosk carnauba jest szkodliwy?
Wosk carnauba umieszczany jest na etykietach produktów spożywczych pod skrótem...
Woda gazowana a odchudzanie. Czy gazowana woda jest zdrowa?
Spożycie odpowiedniej ilości wody umożliwia prawidłowe funkcjonowanie organizmu oraz wpływa...
Waleriana – działanie, skutki uboczne, cena. Gdzie kupić walerianę?
Aktywność biologiczna związków chemicznych waleriany wykorzystywana jest od dziesięcioleci. Nazwa...
Poziomka i liście poziomki. Właściwości lecznicze liści poziomki
Owoce leśne to bogactwo witamin i antyoksydantów. Co kryją w...
Kolba kukurydzy – odmiany, właściwości, trawienie. Ile gotuje się kukurydzę?
Złocista i kształtna kolba kukurydzy jest znana i uprawiana na...
Tatarak zwyczajny – właściwości i zastosowanie. Na co pomaga kłącze tataraku?
Wraz z postępem w dziedzinie medycyny, dużą uwagę zaczęto poświęcać...
Syrop z kwiatu czarnego bzu – właściwości i zastosowanie. Na co pomaga syrop z kwiatu czarnego bzu?
Czarny bez to gatunek rośliny szeroko rozpowszechniony w Europie, w...
Syrop pini – niezawodny sposób na kaszel. Jak zrobić syrop pini?
Męczy Cię suchy kaszel? Cierpisz na ciągłe uczucie duszności? Mam...