article
Konopia – charakterystyka i rodzaje
Konopie są to rośliny należące do rodziny konopiowatych. Przez wielu…
Tłuszcze z rodziny omega-3 i omega-6 jako ważny element zachowania zdrowia
Dużo mówi się o pozytywnym oddziaływaniu kwasów tłuszczowych omega 3…
Orzechy macadamia. Właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie
Macadamia jest drzewem uprawianym głównie w Australii w celu pozyskiwania…
Kuchnia azjatycka – orientalny smak Azji
Kuchnia azjatycka obok kuchni włoskiej czy francuskiej cieszy się dużą…
Orzechy włoskie. Właściwości, wartości odżywcze i ciekawe przepisy
Orzechy są cennym źródłem wielu niezbędnych substancji, poprawiających funkcjonowanie mózgu,…
Piwo ziołowe. Rodzaje i właściwości zdrowotne
Ostatnie lata rynek piwowarski podbijają piwa smakowe. Wśród nich są…
Wędzenie i fermentowanie, jako popularne sposoby utrwalania żywności
Większość kupowanych przez nas produktów nie jest spożywana od razu.…
Ortoreksja u sportowców – przyczyny, skutki oraz metody rozpoznawania
Ortoreksja wśród sportowców to bardzo powszechne i niebezpieczne schorzenie. Niech…
Szybkie posiłki w diecie białkowo tłuszczowej – przykładowe przepisy
Dieta białkowo-tłuszczowa, przepisy idealne dla zabieganych. Proste, szybki i efektywne!
Dieta Montignaca – zasady, efekty, wady i przykładowe menu
Dieta Montignaca powstała z potrzeby zdrowego stylu życia i utrzymania…