article
Cukier biały kontra brązowy. Zobaczmy, który jest zdrowszy i ma bogatszy skład
Cukier biały czy brązowy, trzcinowy, a może buraczany, rafinowany lub…
Kolacja może być dietetyczna, zdrowa i pyszna! Zobacz przepisy
Będąc na diecie zastanawiamy się czy w ogóle jeść kolację…
Nutrigenetyka i nutrigenomika w leczeniu chorób o podłożu żywieniowym
Nasz kod genetyczny przechowuje również informacje na temat najlepszej dla…
Odchudzanie po ciąży, czyli jak pozbyć się niechcianego brzuszka
Jesteś młodą mamą i wciąż borykasz się z nieestetycznym brzuchem,…
Street workout – poznaj zalety siłowni plenerowych
Street workout – treningi dla kreatywnych.
Być kobietą – dieta dostosowana do potrzeb kobiety
Płeć jest niezwykle ważnym czynnikiem warunkującym specyfikę naszej diety. Dowiedz…
Przeciwutleniacze w żywności. Ich źródło, działanie i skutki uboczne
Słyszeliśmy na pewno o przeciwutleniaczach. Jednak czy wiemy gdzie możemy…
Emulgatory i zagęstniki w żywności i kosmetyce – działanie i szkodliwość
Na pewno słyszeliśmy o emulgatorach i zagęstnikach, jednak czy wiemy…
Serki topione podczas diety – zrobione samodzielnie nie zaszkodzą naszej figurze!
Czy próbowaliście kiedyś zrobić domowy serek topiony? To dobry pomysł…
Powikłania nieprawidłowo prowadzonej redukcji masy ciała
Nieodpowiednia redukcja masy ciała może nieść ze sobą poważne powikłania.