article
Prawdziwe sery kontra wyroby seropodobne. Jak je rozróżnić?
Istnieje ok. 4 tysiące gatunków sera. Dzieli się je pod…
Lipogeneza i lipoliza – istotne mechanizmy związane z tkanką tłuszczową
Dowiedz się jak przebiegają procesy metaboilczne w Twoim ciele. Im…
Kasza jęczmienna. Właściwości, wartości odżywcze, gotowanie i przepisy
Wśród różnego rodzaju kasz, jedną z najpopularniejszych jest kasza jęczmienna.…
Jak pozbyć się szkodliwych pestycydów z warzyw i owoców?
Sama woda nie wystarczy! Pestycydy potrafią być na nią odporne.…
Substancje antyodżywcze – czym są i czy należy się ich obawiać?
Substancje antyodżywcze, jak sama nazwa wskazuje, mogą szkodliwie wpływać na…
Carb cycling – rotacja węglowodanami w diecie trenujących siłowo
Dzięki odpowiedniej manipulacji ilością węglowodanów w swojej diecie, możesz uzyskać…
Cała prawda o wędzonych rybach. Sprawdźmy czy makrela i flądra to zdrowy wybór
Ryby to bogactwo kwasów omega-3 i omega-6. Powinny się znaleźć…
Rola przypraw i ich wpływ na organizm
Przyprawy nadają niezastąpiony smak potrawom na całym świecie, a jak…
Hałas może wpływać na nasze zdrowie! Poznajmy jego normy, podział i źródła
W naszym świecie ciągle otaczają nas różnego rodzaju dźwięki. Mogą...
Groty solne. Właściwości, przeciwwskazania i prawidłowe korzystanie
Czy sól na prawdę poprawia stan zdrowia i wspomaga leczenie…