article
Smażona, pieczona, grillowana, gotowana – dobrze przyrządzona wieprzowina może być zdrowa!
Spożycie wieprzowiny w ciągu ostatnich dwudziestu lat znacząco spadło, głównie…
Innowacyjność opakowań do żywności – przykłady opakowań aktywnych i inteligentnych
Czy opakowanie może być inteligentne i dzielić się swymi spostrzeżeniami…
Zdrowe zamienniki tradycyjnych potraw wielkanocnych
Święta kojarzą Ci się z nadprogramowymi kilogramami i głodówką zaraz…
Wieprzowina – faktyczna wartość odżywcza i wpływ na zdrowie czerwonego mięsa
W Polsce spożywanie drobi jest najwyższe w stosunku do innych…
Wpływ lokalizacji kontroli na różne obszary funkcjonowania człowieka
Dowiedz się czym różnią się osoby wewnątrz- i zewnątrzsterowne. Poznaj…
Szczęście leży w nas samych, czyli jak umiejscowienie poczucia kontroli wpływa na nasze życie
Poczucie własnego szczęścia w dużej mierze zależy od sposobu i…
Witamina D, rola, niedobory oraz źródła pokarmowe
Witamina D pełni niezwykle ważne funkcje w naszym organizmie. Zarówno…
Właściwości i zastosowanie siemienia lnianego. Dobre nie tylko na zaparcia
Nasiona lnu znane jako siemię lniane posiadają bardzo liczne właściwości…
Ciało to nie wszystko. Zadbaj o rozwój swojego umysłu i osiągnij równowagę
Nie bądź człowiekiem współczesnym do granic i nie zapominaj o…
Zioła moczopędne – rodzaje i właściwości lecznicze
Co roku dostarczamy do organizmu 4–7 kg toksyn. Dowiedz się…