article
Kasze, które można znaleźć na półkach sklepowych. Podział i właściwości
Kasza to jadalne nasiona różnych zbóż. Zdrowa alternatywa ziemniaków i…
Orzechy pekan – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie
Nieco przypominające nasze rodzime orzechy włoskie, orzechy pekan stanowią źródło…
Nadciśnienie tętnicze. Objawy, przyczyny i leczenie
Nadciśnienie tętnicze jest zaliczane do chorób cywilizacyjnych. Wielu z nas…
Sarkopenia wieku podeszłego – objawy, przyczyny i leczenie utraty masy mięśniowej
Proces starzenia wiąże się z wieloma zmianami w organizmie. Następuje…
Płatki jaglane – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie
Nie od dziś wiadomo, że produkty zbożowe są zdrowe i…
Jak nie przytyć podczas Wielkanocy
Nieodłącznym elementem polskich świąt jest suto zastawiony stół. Tyle pyszności…
Smażona, pieczona, grillowana, gotowana – dobrze przyrządzona wieprzowina może być zdrowa!
Spożycie wieprzowiny w ciągu ostatnich dwudziestu lat znacząco spadło, głównie…
Innowacyjność opakowań do żywności – przykłady opakowań aktywnych i inteligentnych
Czy opakowanie może być inteligentne i dzielić się swymi spostrzeżeniami…
Zdrowe zamienniki tradycyjnych potraw wielkanocnych
Święta kojarzą Ci się z nadprogramowymi kilogramami i głodówką zaraz…
Wieprzowina – faktyczna wartość odżywcza i wpływ na zdrowie czerwonego mięsa
W Polsce spożywanie drobi jest najwyższe w stosunku do innych…