article
Białko jaja kurzego – skład i właściwości
Jajo jako surowiec spożywczy jest fenomenalnym źródłem wielu cennych składników,…
Sprawdź, czy jesteś uzależniony od Facebooka
Niebezpieczeństwa płynące z internetu omawiane były już wielokrotnie. Przyjrzyjmy się…
Zioła przeciwzapalne – rodzaje i właściwości
Wiele osób cierpi na różnego rodzaju zapalenia atakujące nasz organizm.…
Wino z czarnego bzu. Właściwości, zastosowanie i niezawodny przepis
Czarny bez od wielu lat był wykorzystywany jako naturalny środek…
Najczęstsze błędy popełniane przez początkujących na siłowni
Początkujący na siłowni mają tendencję do popełniania wielu błędów, których…
Dlaczego warto kwestionować i szukać rzetelnej wiedzy?
Nie zamykaj się na świat i wiedzę, która z niego…
Biała czekolada – skład, składniki odżywcze i wpływ na naszą dietę
Bywają różne jej odmiany – gorzka, mleczna, z orzechami, bakaliami.…
Kasze, które można znaleźć na półkach sklepowych. Podział i właściwości
Kasza to jadalne nasiona różnych zbóż. Zdrowa alternatywa ziemniaków i…
Orzechy pekan – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie
Nieco przypominające nasze rodzime orzechy włoskie, orzechy pekan stanowią źródło…
Nadciśnienie tętnicze. Objawy, przyczyny i leczenie
Nadciśnienie tętnicze jest zaliczane do chorób cywilizacyjnych. Wielu z nas…