article
Szparagi – rodzaje, właściwości, gotowanie i przepisy
Szparagi są niejako zwiastunem wiosny. Cieszą się dużą liczbą smakoszy,…
Seler naciowy. Właściwości, witaminy i zdrowe przepisy
Seler naciowy to jeden z podstawowych składników włoskiej kuchni. Świetnie…
Owsica, glistnica, tasiemczyca, czyli choroby pasożytnicze przenoszone drogą pokarmową
pasożyty to obce organizmy żyjące w ciele człowieka i powodujące…
Melon. Rodzaje, właściwości, wartości odżywcze i przepisy
Orzeźwiający smak melona idealnie sprawdza się w upalne dni, ale…
Wady i zalety korzystania z kuchenki mikrofalowej
Kuchenka mikrofalowa jest obecnie podstawowym elementem wyposażenia każdej kuchni. Jej…
Sałata lodowa. Właściwości, wartości odżywcze, witaminy i przepisy
Krucha, smaczna, dobra do sałatek czy jako dodatek do dań…
Jak prawidłowo grillować? Zasady, wybór mięsa i dodatków oraz higiena
Zanim podejmiesz się organizacji grilla, warto zaopatrzyć się we wszystkie…
Candida albicans. Objawy, leczenie, dieta i testy na wykrycie drożdżaka wywołującego grzybicę
Kandydoza staje się coraz powszechniejszą chorobą naszych czasów. Przy obecnym…
Pizza – historia, rodzaje, przygotowanie oraz polskie odmiany
Pizza jest bardzo rozpowszechnioną potrawą w całej Europie. Jej wczesna…