article
Astaksantyna. Działanie, występowanie, preparaty i skutki uboczne
Czy wiesz, że istnieje naturalna substancja, która jest w stanie…
Ananas. Właściwości, wartości odżywcze i nieznane ciekawostki
Soczysty, żółty, aromatyczny owoc, którym jest ananas, można zakupić jako…
Refleksoterapia stóp – efekty, przeciwwskazania i przebieg leczniczego masażu
Daj się uwieść masażowi stóp i poczuj jego cudowne właściwości.…
Selen – właściwości, zapotrzebowanie, nadmiar, niedobór oraz produkty źródłowe
Ten pierwiastek chemiczny jest składnikiem stosowanym m.in. do barwienia szkła…
Kuchnia angielska – charakterystyka, tradycje i przepisy
Kolejnym miejscem, które odwiedzamy razem z naszym cyklem artykułów o…
“Chcę być otyła” – otyłość jako mur obronny
Otyłość może być wynikiem nie tylko nieprawidłowej diety, ale także…
Ogórki – właściwości, witaminy, zastosowanie i ciekawostki
Ogórki to warzywa nadające się wyśmienicie do sałatek i zdrowych,…
Szparagi – rodzaje, właściwości, gotowanie i przepisy
Szparagi są niejako zwiastunem wiosny. Cieszą się dużą liczbą smakoszy,…
Seler naciowy. Właściwości, witaminy i zdrowe przepisy
Seler naciowy to jeden z podstawowych składników włoskiej kuchni. Świetnie…
Owsica, glistnica, tasiemczyca, czyli choroby pasożytnicze przenoszone drogą pokarmową
pasożyty to obce organizmy żyjące w ciele człowieka i powodujące…