article
Refleksoterapia stóp – efekty, przeciwwskazania i przebieg leczniczego masażu
Daj się uwieść masażowi stóp i poczuj jego cudowne właściwości.…
Selen – właściwości, zapotrzebowanie, nadmiar, niedobór oraz produkty źródłowe
Ten pierwiastek chemiczny jest składnikiem stosowanym m.in. do barwienia szkła…
Kuchnia angielska – charakterystyka, tradycje i przepisy
Kolejnym miejscem, które odwiedzamy razem z naszym cyklem artykułów o…
“Chcę być otyła” – otyłość jako mur obronny
Otyłość może być wynikiem nie tylko nieprawidłowej diety, ale także…
Ogórki – właściwości, witaminy, zastosowanie i ciekawostki
Ogórki to warzywa nadające się wyśmienicie do sałatek i zdrowych,…
Szparagi – rodzaje, właściwości, gotowanie i przepisy
Szparagi są niejako zwiastunem wiosny. Cieszą się dużą liczbą smakoszy,…
Seler naciowy. Właściwości, witaminy i zdrowe przepisy
Seler naciowy to jeden z podstawowych składników włoskiej kuchni. Świetnie…
Owsica, glistnica, tasiemczyca, czyli choroby pasożytnicze przenoszone drogą pokarmową
pasożyty to obce organizmy żyjące w ciele człowieka i powodujące…
Melon. Rodzaje, właściwości, wartości odżywcze i przepisy
Orzeźwiający smak melona idealnie sprawdza się w upalne dni, ale…
Wady i zalety korzystania z kuchenki mikrofalowej
Kuchenka mikrofalowa jest obecnie podstawowym elementem wyposażenia każdej kuchni. Jej…