article
Seitan, chińskie mięso pełne wartości odżywczych, które możesz zrobić samodzielnie
Seitan nazywane jest „chińskim mięsem”, ale tak naprawdę nie ma…
Grejpfrut. Właściwości, witaminy i wpływ na zażywane leki
Lubiany przez wielu, znienawidzony przez niektórych. Grejpfrut to owoc o…
Zdrowie mamy przed, w czasie i po ciąży!
Macierzyństwo to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety.…
Zespół metaboliczny. Objawy, przyczyny, skutki, leczenie i odpowiednia dieta
Świat, w którym żyjemy zmienia się z dnia na dzień....
Soczysty i „krwawy” symbol płodności – co skrywa granat?
Wrzuć granat do jadłospisu, czyli wartość odżywcza oraz właściwości wybuchowego…
Trening P90X – opis i plan treningowy
Poznaj klucz do wypracowania w sobie samodyscypliny i systematyczności. Wypróbuj…
Różeniec górski. Właściwości, dawkowanie, preparaty i przeciwwskazania
Przytłacza cię nadmiar obowiązków? Zauważasz, że stres przejmuje nad tobą…
Umami – piąty element zagadki smaków
Każdy z nas doskonale potrafi odróżnić smak słony od słodkiego,…
BMI – czy dobrze wszystkim znany wskaźnik jest miarodajny?
Popularny wskaźnik BMI - czy rzeczywiście jest skuteczny?
Wędzenie oraz peklowanie mięs – co uzyskujemy w tych procesach i jak wpływają na jakość wyrobów?
Peklowanie oraz wędzenie ma za zadanie nie tylko zabezpieczyć mięso,…